sâmbătă, 12 aprilie 2014

VAGABOND PE PLAIUL MIORITIC

SAPTAMANA ASTA TAMAN CE SE INCHEIE PROGRAMUL"SCOALA ALTFEL". DAR CE SA VEZI... NIMIC ADEVARAT... TOTUL E LA FEL CA LA INCEPUT. IAR SLOGANUL ACESTEIA I SE MAI SPUNE SI:"SA STII MAI MULTE, SA FI MAI BUN". DAR CIUDAT, ACEASTA SAPTAMANA M-A FACUT SA MA GANDESC MAI ATENT LA POEZIA"VAGANBONZI PE PLAIUL MIORITIC".
IN SAPTAMANA ASTA, CARE AR FI TREBUIT SA FIE ALTFEL... AM AFLAT CA: "ROMANII SUNT CARNE DE TUN IN AFGANISTAN"; "ROCKFELLER ISI CONSTRUIESTE ARCA LUI NOE"; "EXTRATERESTRUL DIN SERVICIILE LUI OBAMA SI-A SCHIMBAT FORMA IN TIMPUL DISCURSULUI SEFULUI SAU";"BANK OF ENGLAND RECUNOASTE CA SISTEMUL BANCAR MONDIAL ESTE O INSELACIUNE". DAR CEL MAI MULT AM CITIT SI CUM "A PIERDUT ROMANIA MILIARDE DIN CAUZA GUVERNANTILOR"

 Va rog sa cititi, in TACERE... tot ce am scris mai sus, dar cititi si ce-i mai jos... Cam la RANDURILE, de mai jos s-a redus pentru subsemnatul, tot acest PROGRAM...

Iar, dupa ce veti citi toate astea, poate ca veti simti, exact ca si POETUL.... aceeasi STRANIE senzatie

7 comentarii:

  1. Si daca ar fi doar asta de spus?! Bine "tushat", cum ar spune Itic....

    RăspundețiȘtergere
  2. Zambete, dar banuiesc ca sunt unele amare....

    RăspundețiȘtergere
  3. Povestea cu cititul am mai avut-o intr-o alta versiune, cu cifre intercalate. Intr-adevar, dupa ce sti sa citesti si sa scri (dar nu sa silabisesti), nu este greu sa citesti cifrer ca litere si sa deduci instant ca litere au fost gresit scrise.
    Dan
    PS. Cit despre prolog, nu exista date certe. mai trebuie sapat...

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos spus ,eu cred ca trebuie schimbat registrul.Marele poet avea dreptate ,dar ,lucrurile trebuiesc privite din alt punct de vedere.Neputinta nemului romanesc de a avea pastori la toate nivelele .Unde sunt doi romani unul trebuie sa fie SEF ,NU CONTEAZA daca se pricep sau nu .Pana nu raspundem la intrebarea DE CE AU DISPARUT DACII CA POPOR? dar nu sa ne mintim,sa facem o analiza corecta si sa procedam in consecinta. Dante Aligheri "Lasati orice speranta...............

    RăspundețiȘtergere
  5. Si daca MAINE lumea ar necesita SCHIMBAREA, crezi Luca ca noi, romanii suntem in stare sa o percepem? Si daca nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Invierea Domnului cu DRAGOSTE!

    RăspundețiȘtergere