duminică, 28 septembrie 2014

NE VOM INTOARCE....

"NE VOM INTOARCE INTR-O ZI... NE VOM INTOARCE NEAPARAT / CUM APELE SE INTORC DIN NORI.... " (RADU GYR)

"Draga Taichii... draga

Iti scriu azi, dupa atata timp. Si, recunosc ca imi este mai usor acum... decat as face-o maine sau ieri: azi e ziua celui pe care tu il mai numesti si "COMUNIST"! Personal imi pare ciudat cum poti ETICHETA tu, pe cat de usor, pe atat de fals, pe cei care iti sunt parinti.

Ai auzit vreodata de cuvantul "ISTORIE"? Dar de sintagma "GRESELILE ISTORIEI"? Cred ca inca nu ai auzit de nume precum RADU GYR, MIRCEA ELIADE, GHEORGHE AVRAMESCU? 
Cu siguranta ca nu. De ce? Pai, nu ai avut timp, pentru ca, REALITATEA asta CENUSIE nu face decat sa se INUNDE cu urmatorii (H)EROI ai zilei: DANIEL FUNERIU, DAN NICA, ADRIAN NASTASE, TRAIAN BASESCU, ANCA TICAU, MIHAI TANASESCU, ALEXANDRU ATANASIU, VALERIAN VREME... A, SI SA NU UIT DE "MADAME" CATI... NUMITA SI ABRAMBURICA.
Astia toti au avut, de cand "mamutza lor i-o facut", o anumita "GENA"; atentie... nu "GEOANA": cea a FURATULUI. Astia, in parte, sau in majoritate, s-or fi OCUPAT cu cercetarea si invatamantul in tarisoara asta; si pe care eu ma INCAPATANEZ a nu o PARASI... chiar daca ei isi doresc! Astia azi sunt aratati cu DEGETUL de catre 'tanti' DNA... pe o "megafrauda" MICROSOFT!
Dar sa nu te mire, nu ai avea de ce! Pentru ca, ADEVARATII comunisti au UITAT, ori poate au omis cu BUNA-STIINTA planul de "INDOBITOCIRE" a unui popor! 
Acum am sa-ti scriu,asa doar pentru TINE, dar si pentru cei de la SERVICII PUBLICE... gen TURCESCU... CHEIA sub care ar trebui DESLUSITE toate INTREBARILE tale....

Draga TATALUI ... cel CERESC, sau cel UMAN... ai auzit vreodata de 'CETATEANUL' NOAM CHOMSKY?
Domnul din poza alaturata este "este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT)
În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite."
Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.
IATA CE CONTINE ACESTA:
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
DUPA CARE URMEAZA "REGULILE"... LOR DE BAZA;

5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
7. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
8. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
9. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.
SI, PUNAND CORECT "CESTIUNEA" EDUCATIEI... POATE CA TE VEI INTREBA:  CAM CARE AR FI SOLUTIA? 
ITI PROPUN O SOLUTIE CATUSI DE PUTIN COMUNISTA... SCRISA CU MULTA DURERE SI MULT SANGE DE CEL MAI MARE POET ANTICOMUNIST, DAR SI INTERBELIC AL TARII IN CARE TU AI VAZUT LUMINA ZILEI. INTAI CITESTE ACESTE VERSURI....

Ne vom intoarce intr-o zi,
Ne vom intoarce neaparat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost cand am plecat.
Ne vom intoarce neaparat,
Cum apele se-ntorc din nori
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pierdutul cantec, pe viori.
Ne vom intoarce intr-o zi...
Si cei de azi cu pasii grei
Nu ne-or vedea, nu ne-or simti
Cum vom patrunde-ncet in ei.
Ne vom intoarce ca un fum,
Usori, tinandu-ne de mani,
Toti cei de ieri in cei de-acum,
Cum trec fantanile-n fantani.
Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
in toate dragostele noi
Si-n cantecul pe care si-l
Vor spune altii, dupa noi.
In zambetul ce va miji
Si-n orice geamat viitor,
Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
Ca o samanta-n taina lor.
Noi, cei pierduti, re-ntorsi din zari,
Cu vechiul nostru duh fecund,
Ne-napoiem si-n disperari,
Si-n rani ce-n piepturi se ascund.
Si-n lacrimi ori in mangaieri,
Tot noi vom curge, zi de zi,
in tot ce maine, ca si ieri,
Va sangera sau va iubi.
MAI APOI ASCULTA MELODIA CU ACELASI TITLU....


IAR ACUM, LA FINAL AR TREBUI SA INTELEGI ACEST ADEVAR... 
    NE VOM INTOARCE INTR-O ZI... TOT ASA CUM AU FACUT-O INAINTEA MEA STRABUNII, BUNII... SI EU, IN ZILELE DE DECEMBRIE... DIN URMA CU 25 DE ANI... MAI DEPARTE TU ALEGI.
       INSA, AI GRIJA CE ALEGI!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu