luni, 21 decembrie 2015

AM MURIT DEGEABA... CE-ATI FACUT DIN TARA?!



“Muta-i intrebarea ce rasuna afara lerui ler,
Am murit degeaba, ce-ati facut din tara lerui ler
Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse lerui ler
Pe la porti straine, ce ne stau inchise lerui ler…”
 O data marele bard al neamului acesta, TUDOR GHEORGHE spunea public facand referire la REVOLUTIA din  Decembrie 89, urmatoarele: 
 “Mircea Dinescu imbracat in pulovar; Petre Roman imbracat in pulovar; Silviu Brucan imbracat in pulovar; Gelu Voican Voiculescu imbracat in pulovar; Sergiu Nicolaescu imbracat in pulovar; Petre Roman imbracat in alt pulovar… el avea doua.Imi vine sa ma duc sa-i intreb…
De ce le-ati abandonat oare asa de repede si ati imbracat costumele fostilor activisti de partid, nu  de alta dar stau pe voi, ca si pe ei… la fel! Macar daca le-ati abandonat, le-ati pus bine? Le-ati ascuns bine? Daca le gaseste cumva generatia asta nervoasa si le imbraca? Ce dracu, o luam de la cap? Adica, chiar totul a fost degeaba?


Pentru unii nu a fost degeaba de loc, chiar de loc…. le-a fost asa de bine incat au uitat si de unde au plecat. Mai vin din cand in cand printre noi… asa in preajma alegerilor… ne mangaie parinteste, se fotografiaza cu noi, ce mai, sunt populari! Si, dupa aia… pleaca sa-si vada de interesele lor; sau sa se relaxeze in locuri unde omul de rand nici nu viseaza sa le vada vreo data!" ... 
... Vorbele acestea au fost lasate NEAMULUI sau in 2011, iar azi in 2016 nimic nu pare a se fi SCHIMBAT; ba, mai mult OBIDA, DELASAREA, NEBAGAREA IN SEAMA pare a se fi instalat ca REGULA de AUR, cand vorbesti despre cei care INCA ne mai incapatanam a fi; si pe care POPORUL ne numeste, mai mult in SOAPTA… SI SCARBA: REVOLUTIONARI!

 31 decembrie 1989... La usa unui apartament din Drumul Taberei, o patrula de soldati suna. Trecura cateva minute bune si in prag aparu un barbat ce parea mai curand a fi tipul ACTIVISTULUI de partid recent "INGROPAT". Unul din soldati, isi facu CURAJ si intreba:
"Ne iertati dar vroiam a va ruga a ne da si noua ceai, caci frigul de afara isi spune CUVANTUL... Inca o data ne iertati, sper ca nu v-am deranjat..."
ACTIVISTUL isi musca nervotic buza de sus si raspunse cu un urlet pitagaiat, de PITIGOI isteric:
"MARS afara, sau nu vedeti ca este noaptea de AN NOU, iar voi trebuie a ne PAZI pe noi, nu musai a CERSI ceai cald, pe la usi... ROLUL vostru este de a ne pazi... pe noi" ... si le TRANTI brusc usa aceea de lemn masiv. Atunci, LUCA simti cum, in fond, nu se tranti doar o usa de banal apartament... ci, mai curand  POARTA zavorata de atata amar de vreme... dintre EI... si ROMANIA REALA...
In fata sa... trona (inca) acel TURN de apa... si in minte ii jucau, exact ca un ECOU, versurile poetului:


 "Muta-i intrebarea ce rasuna afara lerui ler,
Am murit degeaba, ce-ati facut din tara lerui ler
Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse lerui ler
Pe la porti straine, ce ne stau inchise lerui ler,

 Vin colindatorii cum veneau odata lerui ler
Sa colinde in seara asta minunata lerui ler
Dar lii gura-i arsa si lis ochii-n lacrimi lerui ler
Prea degeaba sange, prea degeaba patimi leruï ler..."

In fata sa, in PALATUL DE CLESTAR, "BARDUL" isi sfarsi TIRADA, in fata CETATEANULUI KANE :
"Dar domnilor, fiti atenti, unii dintre noi se pare ca au gasit puloverele alea si se apuca sa le imbrace! Daca le imbaraca… hm… stiu ce au de facut ca, ACUM au experienta! Mai intai vor inchide granitele… Apoi o sa se intalneasca cu STAFIILE celor morti DEGEABA. Si-o sa plece… sa va caute; asa… sa va colinde: TRIST!!!!”

VA INTREBATI POATE, CINE ESTE ACEST CETATEAN, KANE? IA VEZI, NU CUMVA POTI FI... CHIAR TU?

5 comentarii:

  1. Mie mi-a placut activistul si ceaiul....doar soldatii
    trebuiau sa-l.pazeasca? Nu-i asa? Putea fi Petre Roman...e genul! In orice caz, indiferent cine vine
    la putsre in Romania...cu sau fara revolutii...devine la fel de corupt! Este in sangele acestui popor! Doar cel mai prost, nu se inbogateste, atunci cand ajunge la putere...fie el si un consilier local, ne insemnat! Sa nu fim ipocriti! ;)
    Robotul revolutionar in minte si nesimtiri....

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă sănătatea este starea atipică a omului iar, experimentul om probabil, a eşuat înseamnă că, timpul –„unicul bun care aparţine omului” (Seneca), este singura dimensiune, mărime, pe care Dumnezeu a gândit-o şi a creat-o ca expresie (determinantă) a celei mai puternice energii din univers, energia orgonică (iubirea necondiţionată) dar, inclusiv a perisabilităţii materiei (universului) astfel, condiţia umană fiind o ...zădărnicie a zădărniciei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare si corecta intreaga ta observatie, dar si a robotului revolutionar!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca te gandesti ca, fie si acum...turistii din Bucovina au fost "otraviti" de ceea ce ai scris tu pe blogul tau... inseamna ca deja ai DREPTATE!

    RăspundețiȘtergere