joi, 1 iunie 2017

O (NOUA) POVESTE DE ADORMIT COPIII: GIGILICA SI OAIA PRIMORDIALA

DRAGII  MEI COPII,
  AZI, DE ZIUA VOASTRA, AS FI VRUT SA VA SPUN O POVESTE CLASICA, CARE SA FI INCEPUT CU ATAT DE STIUTUL INCEPUT... A FOST O DATA, EHEE, CA NICIO DATA... DAR AZI MA VAD NEVOIT  A VA SPUNE O POVESTE NOUA... NUMITA... GIGILICĂ SI OAIA PRIMORDIALA, SAU INTR-UN BANAL  CUVANT: POVESTEA NOULUI BRAND DE TARA!!!! NU RADE (TI), CA NU-I DE ȘAGĂ! IATA PE SCURT CUM STĂ POVESTEA... TOATA


Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare și pentru orice loc. Uitați-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie” susținea mai deunazi, ministrul agriculturii. 
Acum singura mea problema este alta: PE CINE PUNEM NOI LANGA OAIE? CE CIOBANAS? E.U. unul   va propun asa: 
  •    ziaristii din TELENOVELA lui Andronic
  •    Zeus din fruntea  satului... 
  •    dar si nemuritorul GIGIEL... de la FCSB


  • O CRUNTĂ (I)REALITATE

DAR, PĂNÂ UNA ALTA, SINGURA REALITATE PARE A STA ÎN CUVINTELE ACELUIAȘI MINISTRU AL AGRICULTURII:  Franta are cocoșul galic, avem Olanda cu vaca și Spania care are taurul. Eu nu pot să vorbesc despre un simbol cum este Miorița?”.

  • IN LOC DE FINAL


IAR PENTRU FORMULA DE FINAL A POVESTIRII, STIȚI CARE, CEA CU: ...ȘI DE NU AR MAI FI... VĂ PROPUN O ALTA: 
Actualul logo de țară al României, ce conține o frunză și mesajul ”România – Explore the Carpathian Garden” (Exploră grădina Carpaților) a fost adoptat în 2010, în timpul mandatului de ministru al Turismului Elena Udrea.... 

9 comentarii:

  1. POVESTEA CU A FOST O DATA CA NICIO DATA... E ADEVARATA, INSA IN MIORITA INCEPE ... PARCA CU PE-UN PICIOR DE PLAI...?!

    RăspundețiȘtergere
  2. TARE DE TOT SI SA VEZI CE-O SA MAI APARA! PE TEMA ASTA...

    RăspundețiȘtergere
  3. citeste postarile de asta seara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Amuzanta aceasta noua problema, de parca toate of-urile din tara asta s-au terminat... si numai era de rezolvat altceva! Apropos de groapa de gunoi, de care tot scriai ce se mai aude?

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant si bine scris.Ca in povestile din copilarie...

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost odată ca niciodată...un oier ce se credea "Dumnezeu", pe numele lui ciobanu' bucur din sectorul agricol Ilfov cunoscut de toți la el în sector drept "gigilică dă la gigilava"....în concluzie, un gunoi uman care nu ocupația de ciobănaș îl reprezenta ci mai degrabă activitatea de cămătar, manageriind o echipă pe numele ei " steoaia" sau "fcsb"....echipă care înainte de revoluție era patronată de Valentin Ceaușescu și de capete pătrate din armată....care făceau poate lucruri mult mai urâte decât actualul cioban...de ex: echipele județene "pierdeau" meciurile la ordinele primului secretar de județ, cei mai buni fotbaliști din țară erau luați în armată, echipa aceasta desigur a fost și este iubită de majoritatea locuitorilor din sectorul agricol Ilfov, vechi și noi...în fine nu acesta a fost subiectul...acesta fiind un subiect colateral oii...cel mai grav e că suntem reprezentați de oaia primordială ce reprezintă "Mioriță"...poveste în care "rumânul"așa cum a fost botezat de fostul securist, actual "om de afaceri" de etnie rromă pe numele lui Țiriac zis țiriacula sau moș Țiriac, iese foarte șifonat...povestea în care doi pseudo-ciobani, de fapt doi tâlhari vor să-l omoare pe bietul păstor care "Mioriță" o oiță îl avertizează pe ciobănaș să fugă sau să-i înfrunte pe cei doi tâlhari....iar el prostu' se pregătea să moară...crezându-se un Mântuitor...în realitate Miorița arată că suntem un popor de oi votante de comuniști în general, nu vrem progres și civilizație, suntem un neam de puturoși, lași și mai ales de hoți...noi tocmai că nu trebuie să fim reprezentați de oaie, în special că avem o țară frumoasă dar păcat că-i locuită și nu avem deloc turism iar unde avem, clientul e jefuit la drumul mare...așa am extrapolat și cu steoaia care a câștigat cupa campionilor cu ajutorul milioanelor de $, plătiți de Valentin Ceaușescu, bani ce aparțineau în realitate poporului român, nu rumân. Oaia o văd în mână lui Dan Senzaționescu, oaie îl văd pe Florea Cioacă din Elodia, om intrat la pușcărie pe nedrept de o avocată cu gura și păsărica largă...cumva aia de Elodia trăind bine merci. ..așa că rumânii mei dragi, nu mai puneți botu' la prostiile pesediste în care ministru d'aia dă la agricultură, fost administrator al moșiei lu' livache hamster, puneți mai bine mâna pe par, pe piatră, biscuiți de caldarâm sau pe ce mai aveți prin casă și să-i dăm jos mai repede.
    Robotu' Emanuele Bușoi

    RăspundețiȘtergere
  7. Ministru D'aia este copia fidela a ministrului Zăroni, Zăroni a fost ministrul agriculturii în guvernarea Petru Groza. Cum ar fi ca un ministru să mai prost decât un Grigore Făcăleț de la PD, PDL, acum nume tabu în PMP și nume uitat în PNL?
    Robotul Cristian Macron

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum se face ca odata ce inaintezi nu mai e tinp pt nimic...cat de stupid.Pana mea. Era bun de pasti asta... Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere