luni, 18 decembrie 2017

MIHAI... KIRIL și ANTONESCU

Mareșalul ION ANTONESCU, în faţa plutonului de execuţie (1 iun.1946): 
”Spune-i Regelui că nu plec supărat pe el. Mai mult, spune-i că îi mulţumesc că mi-a dat prilejul să mă aşez cu un minut mai devreme lângă martirii Neamului, care au luptat pentru gloria şi mărirea lui.”


Sămbăta care taman a trecut...a făcut ca  Romănia să-și închidă un ULTIM capitol, dintr-o carte numită ISTORIE.Vedeți voi, boieri dumneavoastră, cartea aceasta știută ca ISTORIA neamului e făcută pentru cei care vor a se respecta pe ei însuși, în primul rănd.Iată de ce, cred și semnez că, în acest PRIM RĂND nu pot să se așeze decăt cei nu vor să uite trecutul... cu toate LUMINILE, dar mai ales UMBRELE sale. Sămbătă, MIHAI ÎNTĂIUL coborî... cel puțin OFICIAL în ”bezna” istoriei! Dar ce va fi după vom putea vorbi cu altă ocazie...
În popor se spune așa: ”DE MORȚI NUMAI DE BINE...” însă haideți să vă spun de un alt rege, mai la sud de noi, cum intri pe la Balcic și cotești de la Varna... spre Sofia! Numele lui era KIRIL... și era PRINȚ DE PRESLAV... PRINȚ DE BULGARIA! Din punct de vedere al ARBORELUI regal acesta era fratele mai mic al ȚARULUI Boris al III lea al Bulgariei, dar și prinț regent între 1943 și 1944. La 28 august 1943 a fost prezent la moartea fratelui său și numit prinț regent pănă cănd fiul acestuia SIMEON al III lea ar fi împlinit 18 ani!
Poveste asta... de care vă spuneam la început că se numește ISTORIE consemnează că prințul Kiril împreună cu văduva țarină Giovanna de Savoia, fiica regelui italian, au condus funerariile de stat pentru fratele său, țarul Boris al III-la, la 5 septembrie 1943 la catedrala Alexander Nevsky din Sofia. Ulterior, cele trei guverne consecutive au făcut eforturi pentru a ieși din acordurile Bulgariei cu Germania. Astfel o delegație bulgară a călătorit la Cairo  într-o încercare de a negocia cu SUA , dar și UK! Dar nu a reușit, acesta din urmă refuzând întâlnirea,  fără participarea URSS, de atunci!
În ciuda relațiilor diplomatice continue ale Sofiei cu Uniunea Sovietică, URSS a declarat război Bulgariei la 5 septembrie 1944 și pe data de 8 armatele sovietice au trecut granița romînă pe la  Dunăre. Dar, la fel ca-n Romănia lui 89, exista atunci, la bulgari un FRONT al Patriei! Frontul Patriei, o coaliție a Partidului Comunist, aripa stângă a Uniunii Agrare, grupul Zveno și câțiva politicieni pro-sovietici care s-au întors din exil din Uniunea Sovietică, au executat o lovitură de stat militară pro-sovietică la 9 septembrie și au confiscat puterea.
În noaptea de 1 februarie 1945, Kiril, fostul prim-ministru și regent - profesorul Bogdan Filov, generalul Nikola Mihov, precum și o serie de foști miniștri, consilieri regali și 67 de parlamentari au fost executați. Sentința la moarte a fost pronunțată  în aceeași zi de "Tribunalul Poporului".
Aceasta e ”POVESTEA BULGARĂ”, la noi însă FINALUL a fost cu totul altul... și unde mai pui că ÎNGROPATUL de azi era și premiat cu POBEDA... ba chiar i se și permitea să plece la căsătoria actualei REGINE a U.K! Ce credeți că ne scapă?! Măcar Dumnezeu să-l poată ierta... în numele altor EROI... mult mai numeroși... Vreti un nume? Maiorul VALERIU CARP... Ce (mai) zi, ce (mai) ISTORIE!

38 de comentarii:

 1. Îmi pare mie sau povestea asta se tot repeta de la o vreme încoa?!

  RăspundețiȘtergere
 2. O poveste pe cat de dureroasa , pe atat de interesanta! Dumnezeu sa-l ierte!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nimic mai adevarat Am postat si eu pe tema asta! Multumesc pentru confirmarea postarii mele! Nu ma crezi? Atunci accesseaza si tu https://otaradepoveste.blogspot.ro/2017/12/povestea-moderna-regeleui-gospodin.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Argumente istorice? Sau isterice? Oricum isteric, au ba... imi par adevarate si logice argumentele prezentate! Nu ti se pare ca totusi sunt si alt tip de argumente ce ar putea fi luate in calcul?!Sa ai o zi buna...

  RăspundețiȘtergere
 5. Din cate stiu si eu istoria e scrisa de catre invingatori! Acum, important cat de mare e compromisul pentru a fi, sau ajunge in tabara invingatorilor! Parerea mea...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-am mai postat de mult dar limba de lemn si naivitatea ma determina sa fac o precizare.. Istoria nu e niciodata scrisa de doar de invingatori pentru ca n-ar mai fi istorie... Citim insa numai ce scriu invingatorii deoarece comoditatea ne impiedica sa gasim o utilitate imediata unei probabilitati cvasimposibile generata de speculatii asupra unui trecut alternativ, precun si datorita fricii, as putea spune firesti, de a gandi de unul singur... Meteahna e globala iar din datele sociologice 97% din umanitate sufera de ea, indiferent de rasa sau nationalitate... Nimic nu va impiedica oameni buni sa face-ti istorie... smecheria ar fi sa puteti!... Intr-o societate in care aproape nimeni nu e capabil sa construiasca ceva, ba nu e in stare sa puna pe hartie ceea ce ii este util sau isi doreste cu adevarat la nivel personal, observam insa cum absolut toata suflarea se inghesuie sa critice ori sa aiba propriile pareri "avizate si... ïnfailibile". Marca nationala e sa confudam deseori ironia cu batjocura, ceea ce se intampla aproape intodeauna... La urma urmei e greu de priceput ca a fi ironic inseamna sa incerci sa corectezi, cateodata chiar sa previi la modul serios o posibila tragedie, ceea ce nu e la indemana oricui.. Stau si ma gandesc ca dupa Proclamatia de la Timisoara nu am mai vazut nici un document care sa spuna ori sa ceara ceva in mod riguros si programatic. Ce vreti oameni buni?... De fiecare data cand intrebam vre-un protestatar de orice fel, de la cei cu pistele pt. biciclete ori cu drepturile animalelor pana la astia cu "#rezist" ori "Colectivul" obtineam acelasi raspuns: Jos cu astia ca nu se mai poate!... Pai jos, nu zic ba, dar pe urma cum?... Dar ei tineau sa ma corecteze ridicind totodata din umeri: Cu cine adica!.. Pai cum adica cum?... Asa ca tot nu pricepeam ce-i mana pe ei in lupta!... Pentru mine, cei care scriu istoria stiu in primul rand CUM sa o scrie... Asta fara a avea garantia ca vor reusi ori ca voi fi de fiecare data de acord cu ei... Un amanunt fara importanta...

   Ștergere
  2. Draga domnule pare ca duceti dorul TRECUTULUI! Vorbiti, sau mai exact reactionati ca si cum ati avea ceva de spus, dar ce sa vezi? Nimic esential...iar chestia cu rezist, sau Colectiv nu prea pare a avea de-a face cu povestea cu si despre printul bulgar! Iar ca tot veni vorba despre limbajul de lemn imi pare ca sunteti un subtil, dar atat de bun cunoscator al acestuia... ati spus nimic!Parerea mea..Si, inca ceva: scuze ca m-am bagat si ”yo” in vorba!In rest fiecare e liber sa creada ce vrea, macar atat ne-a adus bun Revolutia! Apropos ati fost la Revolutie pana pe data de 22 decembrie, ora 12.08?Sau mai mult?Semnat: Directia ”Ochiul &Timpanul”

   Ștergere
 6. O paralela a istoriilor vecine. O paralela a destinelor a doua case regale. Bulgarii au fost mai hotarati decat romanii in a rezolva transant cooxistenta a doua forme de guvernamant. Altceva, doar de bine, ca doar despre morti, numai de bine tb sa vorbim,

  RăspundețiȘtergere
 7. Vreau să mă plimb cu Pobeda sau cu autobuzul 38, tramvaiul 8 ce te ducea la Malmaison. Aici a ajuns Maniu și Mihai sau Coposu, după Tămădău, abandonați de rege și lăsați în plata Domnului să miroasă dar să fie la costum, în pușcăriile comuniste. Culmea ironiei e că tot aceeași supraviețuitori țărăniști, îl evocau pe rege, deși trebuia poate lăsat în Elveția, "la crescut de găini".... pentru că nu-i așa? Primul mecanic, avea și acest hobby. În rest din România a plecat sărac...desigur cu duhul...că vagoanele, mașinile, tablouri de valoare, aurul, valizele cu dolari și franci elvețieni, diamantele și francii elvețieni, trebuiau să nu apară în vreo consemnare despre regele cu puțin retard, avar și răzbunător, din zodia scorpion. El s-a răzbunat pe Antonescu, nu pentru că avea ceva personal cu el, ci pentru că i-a obligat tatăl să abdice și el să nu se mai joace cu puța live în public, până pe la vreo 12 ani, după cu mașini, câini și avioane....mă rog, taică-su odată prin '38, la dus să viziteze "uzina Ford" din București, în anii comunismului devenită "Automatica"...obligândul să lucreze alături de muncitori, pentru montajul de mașini, în ideea de-ai scoate acest hobby și al învăța să fie rege...dar el nu și nu...betmen! Betmen!
  În fine, el nu a fost mai mult decât un mecanic cu mentalitate de țăran avar, ajuns. El nu și-a iubit niciodată tatăl pe care nu l-a vizitat niciodată în exil în Portugalia...dar i-a iubit averea...s-a răzbunat pe liderii țărăniști, pe care se pare la ordin expres i-a lăsat în mod intenționat în cele mai precare condiții de viață și igienă, pentru ai umili și după aceea un pic mai blând au fost sancționați liderii liberali, tocmai cei a căror bunic, Ionel Brătianu, la adus pe Carol I-ul, pe tronul româniei. În fine, la plecarea lui Mihai din țară, soldații din garda de onoare, au fost obligați să stea cu spatele, să nu vadă ce se încarcă în garnitura trenului. În rest, regele a dus-o foarte "greu"...a crescut găini, a reparat mașini și nu a ajutat pe nici un român din exil sau din pușcăriile comuniste, fără să mai vorbim despre partizanii care au murit pentru el în munți. După revoluție, ajutați de țărăniști, mulți dintre ei, suferind sindromul Stockholm, printre care și subsemnatul, am dorit și reușit, revenirea sa. Recuperarea averilor și el drept mulțumire, ne-o dă pe Margareta are dude...scoțândul din fața noastră pe AS PRINCIPELE NICOLAE. Așa vă mai place istoria?
  Avanti Populli
  Robotul mâncător de dude

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte tare ce a scris mancatorul de dude! Dar, in parte si adevarat... poate ca al tau blog va fi citit, de asta nu ma indoiesc! Atentie ca, poate te va citi si Nezir, acel ”cioclu de serviciu” care culmea, daca nu stiai era si mare fan al lui Base cel ”clarvazator” si antiregalist! Ma refer la aripa Duda, sau cu Diude!

  RăspundețiȘtergere
 9. Scrie tare Robotul si concis, cat priveste pe Nezir daca este adevarat, nu ma mira! Asa a fost intotdeauna la curtea regala! Aa se vedea randurile Robotului! Bravo buna ”pastila” ta... o zi faina!

  RăspundețiȘtergere
 10. "Avantajul unei republici este net superior monarhiei! Pe un președinte îl alegi odată la cinci ani și dacă nu- ți mai place îl schimbi. Pe un rege odată ce la-i pus, nu-l mai schimbi niciodată pe el și pe cei ce-l vor urma... și ce te faci dacă regele respectiv mai suferă și ceva dezabilități?"
  Traian Băsescu
  Robotu' Monarhist

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citatul cu tovarasul Base in parte corect, dar nici cu ala nu-mi e rusine!... In 89 se afla pe ordinul de zi a trupelor de securitate din Constanta, si nu o apara de teroristi! Ghici de cine/ Si, inca ceva daca tot nu iubea Monarhia atunci de ce i-a botezat odrasla lui Paul ”LAMPADAR”?Robotule nu te lasa pacalit...

   Ștergere
 11. Pertinente comentariile la acest subiect! Desi Robotul are dreptate, faza cu nea Ex-ul e tare... dar vezi ca si Iliescu se lasa! Si vine tare pe turnanta! Iar daca tot se poarta anonimii ma ”iscalesc” si eu tot asa!

  RăspundețiȘtergere
 12. domne interesant ce sa zic! nu-mi pasa de ce a fost in bulgaria imi pasa de ca va fi in romania , eu nu sunt critic literar asa ca ... ce sa zic!?

  RăspundețiȘtergere
 13. Istoria asa cum au mai scris si altii e scrisa de catre invingatori.Dar, la fel de devarat este si faptul ca ”politica e o c..va”... si, implicit tre buie scrise de codoase si dude(corcoduse)! Ce nu se intelege din asta, foarte clar?!

  RăspundețiȘtergere
 14. in anul 1999 am refuzat a da mana cu cetateanul Mihai! Aacum inteleg ca nu am gresit cu nimic optiunea de atunci!O tempora...

  RăspundețiȘtergere
 15. Oare dc ne este inca frica sa recunoastem faptul ca Monarhia in Romania s-a terminat o data cu regele Ferdinand? Si, Doamne ce mai paradox al sortii, nu al istoriei... face ca ca Mihai ”Abdicatul” sa fie ingropat in judetul de bastina al Maresalului?!Crunta si trista soarta pentru acest popor... fratilor ma intreb daca la noi, la romani se exprima pregnant ”Sindromul Stockolm”?!Caci doar asa as putea a mai intelege de unde atata naivitate si iubire fata de propriul tau calau?!

  RăspundețiȘtergere
 16. Ca tot vorbea robotul de acest sindrom Stockolm!Va mai amintiti de cazul cantaretei Alexandra Stan?Psihologul Cristina Zaharia consideră că Alexandra Stan suferă de un sindrom psihologic care o face să fie foarte ataşată de bărbatul care a bătut-o. „Comportamentul ei denotă că nu este la prima agresiune din partea lui. Ea manifestă sindromul Stockholm, care înseamnă că a ajuns să simpatizeze cu agresorul ei!
  Ce este acest sindrom și care pot fi efectele lui?
  După câteva zile sub asediu, mai mulţi suedezi, luaţi ostatici în urma unui jaf comis asupra unei bănci din Stockholm în 1973, au început să simpatizeze cu răpitorii, ajutându-i să scape de poliţie. Mai mult, unul dintre ostatici, o tânără casieră, chiar s-a căsătorit cu unul dintre agresori. Cazul petrecut în capitala suedeză a conferit numele acestui tip de deviere comportamentală. Conform sindromului Stockholm, victima trăiește un act de autoiluzionare: pentru a diminua inimaginabilul stres al situaţiei, el începe să-l considere pe agresor prieten, crezând că va fi salvat și că supravieţuirea sa depinde de cea a răpitorului.
  Ei si aici vroiam a ajunge... la atasamentul VICTIMEI, fata de CAKAU...Un caz celebru de atașament faţă de agresori a fost cel al filosofului Constantin Noica. Închis în închisorile comuniste, își însușise vinovăţia și adoptase perspectiva torţionarilor. Acest complex pare să fi lucrat în adâncime și să se fi prelungit și după eliberarea sa. Preocupările sale culturale „au căpătat o formă misionară, de o fervoare aproape mistică”, menţionează ziarul Timpul.

  Pot fi regăsite la Noica toate simptomele standard ale fenomenului: schimbarea viziunii proprii asupra lumii, în acord cu viziunea Securităţii, dar și sentimentul victimei că relaţia cu opresorul este nu doar acceptabilă, dar chiar necesară, transformând această relaţie într-o măsură a stimei de sine. Noica chiar a solicitat întâlniri cu ofiţerii care răspundeau de el, ca să i se explice la ce lucruri concrete se doreşte a fi folosit: „Eu nu v-am înţeles, dar mi-am dat seama că lucraţi pentru binele poporului român şi de aceea caut să înţeleg şi concepţia voastră despre lume”, a spus Noica .Deci?

  RăspundețiȘtergere
 17. Da sindromul acesta se manifesta cand te astepti mai putin, deci cred ca undeva este adevarat!Fum fara foc nu iese ...ar spune batranii... Dar nu fiti intr-atat de mirati cand funeralii se ocupa un turco tatar?! Care parea mare prieten mare cu unul Melescanu! Deci nu ar mai trebui a ne mira ff tare... lectia suedeza se poate aplica oriunde si oricum.Sau ca sa fiu mai explicit ... spun si scriu ca: Atunci când victima nu reușește să se elibereze de partenerul abuzator, se instalează în timp un alt fenomen numit de către specialiști codependenţă. Pentru codependenţi, controlul este elementul central al fiecărui aspect al vieţii lor. În acest caz, persoana afectată este atât de captivată de celălalt, încât sentimentul identităţii personale – al sinelui – este grav diminuat, înăbuşit, aproape eliminat de personalitatea şi problemele celuilalt. O persoană de acest gen se poate afla „într-un ocean de codependenţă. Asa a fost si cu Mihai vis a vis de rusi!

  RăspundețiȘtergere
 18. foarte tare, in gagauzia mea nu vedeai asa ceva, asa de multe pareri! Auziti, dar pana la urma urmei Șine-i Mihai acesta? E de bine, ori ceva de rau?!Scuzati, dar imi par multe pareri si nimic de ghini!Cum ar spune Dodon...

  RăspundețiȘtergere
 19. Am aflat si gasit de toate, ca si opinii! Nu stiam, marturisesc de acest sindrom , dar imi pare ca ai mare dreptate.. frate! O zi buna sa ai...

  RăspundețiȘtergere
 20. E o dezabatere interesanta si un punct de vedere, istoric bine intemeiat... Felicitari...

  RăspundețiȘtergere
 21. Sindromul Stockholm descrie un fenomen psihologic paradoxal ce apare la victimele rapite si care consta in adulatie si sentimente pozitive fata de rapitor.Este important de subliniat ca aceste simptome apar in conditii de stres emotional foarte mare. Acest comportament este considerat ca o strategie obisnuita de supravietuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului interpersonal si a fost observat in cazul divorturilor cu copii, al copiilor abuzati emotional, al membrilor sectelor religioase, prizonieri de razboi si tabere de concentrare.O teorie care incearca sa explice sindromul Stokholm este teoria disonantei cognitive. Disonanta cognitiva reprezinta o stare de tensiune care apare ori de cate ori o persoana are in acelasi timp doua opinii care nu numai ca nu se sustin una pe alta, dar se exclud.

  RăspundețiȘtergere
 22. Sindromul Stockholm poate aparea la prizonierii de razboi, membrii sectelor religioase, in familiile in care se practica violenta domestica, la copiii abuzati emotional.Iar ca manifestari avem:
  – victima gaseste in comportamentul agresorului gesturi de bunatate si ii ofera in schimb simpatia si aprecierea sa
  – ostaticul gandeste ca este mai sigur sa joace jocul agresorului, decat sa se opuna si sa fie abuzat sau omorat
  – persoana captiva regreseaza la un stadiu de dezvoltare infantila, in care este total dependent de cineva pentru supravietuire
  – agresorul este privit ca o persoana protectoare

  RăspundețiȘtergere
 23. Teoria disonantei cognitive incearca sa explice sindromul Stockholm. Acest fenomen apare ori de cate ori o persoana are fata de un lucru doua opinii diferite. Aceste idei nu doar ca se opun intre ele, ci se si exclud in mod rational.
  Ne confruntam cu acest fenomen de foarte multe ori in viata. Sa ne aducem aminte de anii de studentie. Desi vroiam sa invatam sa luam note mari, preferam sa iesim in club. Stiam ca daca nu invatam riscam sa ne pierdem locul de la buget, caminul si totusi continuam sa iesim in club lasand materia pe ultima suta de metri.Acelasi lucru se intampla si atunci cand ne apucam de fumat. Mintea noastra stie ca daca continuam sa fumam ni se va strica dantura, exista riscul de a face cancer pulmonar, tenul ne imbatraneste mai repede, dar continuam sa fumam.

  Leon Festinger a definit disonanta cognitiva ca fiind o stare de tensiune. Acesta impreuna cu Merrill Carlsmith au realizat un studiu pentru a putea explica mai bine disnonanta cognitiva. Studiul din 1959 a fost conceput pe trei etape iar subiectii acestui experiment au fost cativa studenti.

  RăspundețiȘtergere
 24. Etimologic vorbind, Sindromul Stockholm a luat nastere in anul 1973. Se bazeaza pe un caz real petrecut in Stockholm in perioada 23-26 august acelasi an, cand angajatii unei banci au fost tinuti captivi. De ce ar avea legatura cu teoria explicata mai sus? Pentru ca victimele au inceput sa se ataseze de rapitori, iar in final chiar au inceput sa le ia apararea. Explicatia sta atat in aceasta teorie cat si in conditia, natura umana. Omul, fiind o fiinta sociala nu este capabila sa stea nici singura nici trista foarte mult timp. Acei oameni fiind sechestrati pentru o perioada mai lunga de timp au inceput sa se ataseze de cei care de fapt le faceau rau.

  Bazandu-se pe aceasta situatie reala, cercetatorii au descoperit si alte situatii asemanatoare. Acelasi lucru se intampla si cu copii parasiti de parinti. Chiar daca dupa multi ani, parintii isi regasesc intr-un fel copii, acestia in mare parte nu vor vrea sa ii mai vada. Disonanta cognitiva apare aici in cazul parintilor care incep sa ii caute desi stiu ca nu vor fi niciodata acceptati.

  Sindromul Stockholm apare si in unele relatii de cuplu. Sa presupunem ca avem un cuplu ce sunt impreuna de 3 ani. Partenera este inselata de el de mai multe ori, cu una sau mai multe femei. Ea la un moment dat va afla! In acel moment se va declasa starea de tensiune. Desi stie ca partenerul ei a inselat-o, incepe sa isi aminteasca de momentele petrecute impreuna, de timpul care a trecut si astfel se va gandi la posibilitatea de a nu iesi din aceasta relatie. S-a demonstrat stiintific ca Sindromul Stockholm apare mai mult la femei.

  RăspundețiȘtergere
 25. Va multumesc tuturor pentru comentariile postate! Sincer nu ma asteptam.Vad ca unii dintre voi faceti trimitere la personaje care au participat la ceremonii.Dar nu o sa-i dau numele acelui personaj, nu pentru ca sa nu-i fac reclama, ci pentru ca inca cred ca prin ignoranta poti sa demasti parvenistismul! Acum, revenind la sindromul acela de care se tot face vorbire tin sa spun , sau mai exact sa scriu si eu cateva lucruri: Sindromul Stockholm apare intotdeauna in momente extrem de tensionate emotional, atunci cand suntem supusi unor actiuni care ne afacteaza pe plan interpersonal. Acest timp de comportament poate fi vazut si ca o strategie de a supravietui in momente dificile. Clar nu suntem supusi unor rapiri in fiecare zi. In plus disonanta cognitiva necesita ceva mai mult timp pentru a se instala. Daca cineva ne priveaza de libertate pentru cateva ore nu vom reusi sa ne atasam de rapitor. Tensiunea si stresul trebuie sa creasca pentru a se putea activa ideile ce in mod rational se exclud. Victima are nevoie de timp pentru a putea realiza ca nu mai are acelasi perspectiva ca inainte.In rest va multumesc si va stept in continuare , aposta in limita unui limbaj civilizat! Sa aveti toti o zi dupa inima fiecaruia! Doamne Ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 26. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 27. Să vă mai dau exemple? Vă mai dau...credeți că ați scăpat de mine? Nup...vă dau exemplu psd....toată lumea știa că "bunicuța" a fost un criminal dar în duminica orbului în '90, a câștigat alegerile cu 78%...după care deși exista între timp" Piața Universității", același personaj a organizat a treia mineriadă și alături de el, deși exista o presă majoritară de opoziție, apăruse între timp un Tatulici, "iubitor de copii ai străzii" din care desigur a făcut bani și pe care desigur nu i-a ajutat dar care acei copii, actualii homleși, infractori de drept comun, locuitori fără acte din ferentexas, foarte puțini dintre ei s-au realizat în viață, ei atunci purtând numele de "aurolaci" sau "copiii lu' Tatulici"... pe care-i întâlneai în general în stațiile de metrou sau în canalele din gara de nord. Pe lângă ăsta au apărut salariații lu' Voiculescu sau extremistu' Vadim Tudor, care desigur l-a ajutat pe el și pe gașca sa, să câștige alegerile din '92, moment în care țara cu un an înainte mai trecuse de o mineriadă...respinsese de vreo trei ori regele, în fine totuși de gura lumii "l-a primit" în '92, Văcăroiu cu fisu' furau la greu, la fel și buldoloju' Gherman cu fisu', Bombonel își făcea loc cu coatele și genunchii, desigur el făcea bani, în pauza "de admirat" iubitele și soțiile noastre pe din dos...din opoziție s-au "remarcat" cei mai gălăgios, mai ales pro-monarhist, morții dinu' cariciu și horia râsu', tăriceanu puliceanu și wolswaganian, fiind "liberali aripa tânără", în frunte cu un alt excroc de origine sovietică, fost securit, Cataramă. În fine, cu astfel de personaje "CDR" câștigă alegerile, psd & prm, pregătind două mineriade în '99, încercări timide de lovituri de stat, organizate în secret cu complicitatea consilierului prezidențial de atunci, "doctorul" care n-a muncit niciodată dar cu veleități alcoolice, Ciuvică pe numele lui...Am asistat la mascarada alegerilor din 2000 sau la lovitura de stat din 2012, în care victor viorel cu o gașcă pestriță, încearcă să schimbe inclusiv președintele, dragnea& tăriceanu, încercând să facă să voteze inclusiv morții la ordinele lui Voiculescu care între timp el și toată gașca mai sus amintită devin monarhiști, pentru că încă de dinainte de revoluție, aveau un pion în casa regelui...pe radu duda...de atunci lumea votează numai psd, ăsta nu-i tot sindromu' Stockholm? Doar n-a fi sindromu' lap...apropo, din lipsă de educație sexuală, românii sunt ultimii la folosirea pastei de dinți din c.e. și de asemeni a săpunului sau detergentul...apropo acum de sărbăutori, le-aș pune promoțional, cadou în coșul de cumpărături de la hyper-market, promoțional o pastă de dinți și un săpun, apropo de dinții lu' dragnea, ascunși de un hamster, care conduce țara dictatorial așa Cum a văzut că se poate la el la teldrum după modelul clanului cârpaci din Brazilia. De ce lumea nu se revoltă? De ce mai nou, nici măcar constituțional oamenii împreună cu Mălin Bot, nu pot intra în parlament? Oare nu ar fi corect, o nouă revoluție, pentru ai arunca la gunoi pe dragnea, tăriceanu, voipulescu, șobolan nicolae, nipulicea sau ciordache? P.S: Să nu uităm de bunicuța, bombonel sau fernandel hrebenciuc.
  Robotu' Vanghele

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tare mai robotu... le zici din ”putul gandirii”? Sau ...uta gandirii?Scuzati limbajul..”Anonimul de scarbiciu”

   Ștergere
 28. Mai Luka multe comentarii si diversificate, de la un personaj la altul... merge vad! Dar imi permiti un sfat? Mai selecteaza dintre acestea, ca-mi pare ca nu prea o faci! Dreptul la libera exprimare este ceva de genul ”liberului arbitru”!Daca ma intelegi unde vreau a bate... Continua, in rest

  RăspundețiȘtergere
 29. Subiectul in sine e pe cat de delicat, pe atat de dualist ca si interpretare! Raman a crede ca si tine ca se putea si o altfel de intrerupere de domnie! Apropos, in EVZ, Alecu Racoviceanu a marturist ca ”in ultimile zile de viata, Mihai baguia ceva greu de inteles in limba franceza”.Atentie, nu in limba romana! VEZI CE CONCLUZIE AI PUTEA SA TRAGI SI SINGUR DINTR-O ASEMENEA REALITATE!?

  RăspundețiȘtergere
 30. Bravo Luca... restul e tacere!

  RăspundețiȘtergere
 31. Foarte bun faptul ca mai putem accesa istoria multumesc Mugetul Carpatilor

  RăspundețiȘtergere
 32. Corecte observatiile tale mai ales finalul.Dar, pentru cei care nu stiu povestea iata despre ce vorbim, in cazul maiorului!
  Din ordinul meu și pe a mea răspundere, deschideți focul!

  ”SPRE RECUNOSTINŢĂ ŞI ADUCERE AMINTE !”  „Din ordinul meu şi pe a mea răspundere, deschideţi focul!”
  La 23 august 1939, împăraţii Răsăritului şi Apusului şi-au dat mâna încheind, prin intermediul miniştrilor lor de externe, Molotov şi Ribbentrop, un „pact de neagresiune” care prevedea, în secret, împărţirea Europei. Unul (Adolf Hitler) îşi adjudeca, în numele „uniunii europene” naţional-socialiste, partea occidentală şi centrală a continentului, celălalt (I.V. Stalin), în numele „uniunii europene” comuniste, Răsăritul şi partea central-răsăriteană. O frontieră a ruşinii brăzda harta Lumii Vechii, de la Nord spre Sud, smulgând Finlandei regiunile estice, desfiinţând Ţările Baltice, împărţind Polonia în două şi pulverizând România Mare. Ruşii pretindeau nordul şi estul Moldovei, arbitrar denumite de „hoţii de pământuri” ai veacurilor precedente „Bucovina” (în 1786) şi „Basarabia” (în 1807), urmând să dispună, în favoarea satelitului lor, Bulgaria, şi de Dobrogea, iar germanii, interesaţi de petrolul românesc, dar şi de menţinerea în Axă a celui ce se declarase primul „fascist” al lumii postbelice, bătrânul amiral de Bálaton, Miklos Horthy aveau libertatea de a decide în privinţa restului. Pentru armata română a început umilinţa retragerii fără un foc de armă de la hotarele întemeiate de Muşatini şi, în acelaşi timp, calvarul. Pentru că bandele de cazaci şi trupele regulate ale „Armatei Roşii” nu au respectat nici măcar termenul de 4 zile, impus de Moscova, hărţuind trenurile regimentare, batjocorind, în scopul provocării, ofiţerii şi trupa. Şi nu au respectat nici măcar noua linie de frontieră impusă tot de Moscova, depăşind-o şi înaintând pas cu pas în adâncimea teritoriului. Aşa a căzut, în Nord, Herţa şi invadatorul şi-a început înaintarea spre Putna şi Suceava, localităţile-simbol ale mândriei şi vitejiei de odinioară ale românilor, în epoca marelui Ştefan. Regele nu a îndrăznit să reacţioneze, guvernul nici atât, astfel că, de la ministrul de război nevenind nici un ordin, Divizia 7 a generalului Stavrat şi-a continuat retragerea spre nicăieri. Din fericire pentru un popor în al cărui cod genetic este înscrisă supravieţuirea, în astfel de momente apar Eroii! Adevăraţii eroi, cei cărora le datorăm parte din însăşi fiinţa noastră, cei care-şi fac mai mult decât datoria, dovedind că şi
  românii pot supune voinţei lor vremurile, dar care nu pătrund în cartea de aur a istoriei neamului pentru că impostura şi ticăloşia, neputând suferii comparaţia, fac tot ce pot spre a le arunca numele în uitare! Curajul lor fără egal rămâne să fie povestit urmaşilor de către martori, dacă aceştia au şansa să supravieţuiască. Un astfel de erou a fost atunci maiorul Valeriu Carp, comandantul Batalionului 3 din Regimentul 16 Infanterie al Diviziei 7, cel care şi-a asumat o răspundere pe care nici comandanţii regimentului şi diviziei, ministrul de război, guvernul şi regele nu au îndrăznit să şi-o asume. Pentru curajul său maiorul Valeriu Carp a fost declarat de sovietici şi a rămas până astăzi… criminal de război!

  RăspundețiȘtergere
 33. tare , oricum interesant!

  RăspundețiȘtergere
 34. uite cate comentarii avem noi aici! Interesant blog! Felicitari, tot asa!

  RăspundețiȘtergere