duminică, 17 februarie 2019

RANDURI „PASTELATE” PENTRU DOI ROMĂNI... UNUL DIN UK, ALTUL DIN BUCOVINA

ASTĂZI SIMT NEVOIA A SCRIE LA DOI ROMÂNI SITUAȚI GEOGRAFIC DIFERIT: UNUL ÎN U.K, IAR CELĂLALT PRIN BUCOVINA NOASTRĂ! DE ACEEA... AM DAT DEJA CU ”PITACUL” ȘI AM  DECIS  A-I SCRIE PRIMA DATĂ, LUI COSTACHE DIN ”ALBIONUL ĂL PERFID”....

Dear Costăchiele, 
Sper ca ale mele slove să te găsească bine și sănătos barem! Că dacă ai sănătate, ai de toate! Am să încerc a fi foarte scurt cu dumneata: iar asta pentru că, și aici, dar și acolo, TIME IS MONEY!
Am dat acel interviu cu tine, pe un alt blog de al meu, dar asta nu înseamnă ca TU, sau oricare altă persoană de aiurea, îmi poate ”impune”, fie și voalat să nu scriu despre despre unele , sau altele. Și numai, pe unul dintre bloguri, căci ce să vezi, îi încurc viața vreunui ”englezoi” de acolo șa!!! Ce faci dumneata cu acel „citizen” e strict a ta treabă, dar dacă ești român și te mai și pretinzi ”verde ca bradul”, apăi atunci fi verde și nu galben și aplecat, așa după îți dictează pitacul!!!
Altă cestiune care e musai a o înțelege este că, nu ”yo” te-am cătat a fi ”Friend” cu mine, ci oareșcum invers. Și atunci rog un respect direct proporțional cu acest gest și nu a impune vezi chipurile că „mătălutză” ai fi acolo, iar mandea, adică E.U, în Românica aista! Și nu e musai a-mi vedea mie chipul pe FB, că vezi chipurile, așa e mai ușor a comunica! Nimic mai fals... că uite așe, cum susții mătălutză că ar fi ghini, ei bine tot așe a încercat și acel ”Zaharisit”, de la FB, să fure datele oamenior simplii: ca mine sau ca domnia ta! Acum te-ai prins?
Și, nu ultima dată, am preferat a fi DIRECT încă de la început, pentru a nu crede că E.U aș fi ”ruda mai săracă”, iar mata, ăla cu ”PITACUL GROS” și aere de mare superioritate! În rest, dacă vrei să vinzi ”gogoși... patiserului” , atunci LIBER la visat! Dar, la final am o banală, dar atăt de amară întrebare: ÎN LOC SĂ FI PREFERAT FUGA, ÎN URMĂ CU 15 ANI, DE CE NU AI STAT ÎN ȚARĂ... ȘI SĂ TE OPUI SISTEMULUI? AȚI PREFERAT FUGA, TIPIC BALCANICĂ, PE PRINCIPIUL: ”DACĂ STAU MĂ PRIND, DACĂ FUG ZIC CĂ-S LAȘĂ, APĂI , ATUNCI MAI BINE MĂ ÎMPIEDIC...”
De aceea, vă rog ca, în loc de  ”SFATURI”, mai bine luați aminte la un alt om, care a preferat a RĂMÂNE aci și a lupta cu sistemul... și acesta a REUȘIT a  salva, în felul său, ISTORIA ACESTUI NEAM, care era pe punctul DE A FI ARUNCATĂ LA GROAPA DE GUNOI! Atăt la propriu, cât și la figurat... Deci, ia aminte, ”dear Costache” la răndurile adresate acestui ”real” LUPTĂTOR!



Dragă Bădie, 
Rogu-te din capul locului a mă ierta că te-am lăsat la urmă, dar nu cel de pe urmă! Te admir, de aci pentru lupta de LUP SINGURATIC! Pentru simplu fapt că nu dorești a lăsa ca ISTORIA acestui neam să fie ÎNGROPATĂ la propriu, într-o HAZNA, cu pretenții vag ECOLOGICE! Din păcate azi, e vremea GANGSTERILOR politici și a HIENELOR umane, dar va veni o zi în care vom zămbi din nou.  Nu știu cât de departe, sau de aproape va fi acea zi! Dar la final, ca semn al faptului INDUBITABIL că te PREȚUIESC și te respect, AZI voi posta o poezie luată de pe partea dumitale de PERETE! Și, pentru că tot nu ne aude nimeni, cel mult ne citesc... atît unii, dar mai ales alții... să ști și dumneata BĂDIE, dar și ei, că ești SINGURUL personaj care ți-ai căștigat RESPECTUL... Și asta socot că nu-i puțin lucru! Să trăiești BĂDIE, din INIMĂ, pentru INIMA... tuturor, dar și a BUCOVINEI 

14 comentarii:

  1. FOARTE ADEVARATE RANDURILE DE FATA!!!!! RESPECT ADEVARATILOR ROMANI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimik mai adevarat, unii dintre ai nostrii, care acum s-au aciuit in alte tari se cred buricul lumii si trateaza pe toti ceilalti ca pe niste tolerati, iar cei de acasa tac si lupta! Bravo pt un astfel de gest.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca, adeseori e mult mai bine sa gandesti de o suta de ori si sa tai o data!

    RăspundețiȘtergere
  4. Avem conducători de soi, Avem parlamentari penali, să ne bucurăm de ei că sunt foarte tari. Avem livache, Avem Tăriceanu, Avem chiar și pe nenea kelemen, niște jigodii ce niciodată n-am votat, la anu și la mulți ani.
    Robotu Costăchel, căutând un roborel

    RăspundețiȘtergere
  5. Da totul este adevarat, iar robotul spune totul in legea lui! Foaie verde de dudau, cam asa va fi mereu! Asa ca, nimic senzational, sau putem a le spune... Iarta-i Doamne ca nu stiu ce spun, ori fac!

    RăspundețiȘtergere
  6. Povestea de ta de azi e usor dura, precum viata! Sincer eu lucrez de mai bine de zece ani in spatiul meditereean, adica: Iatia, Spania, Franta, si tarile Africii de Nord. Am citit si postarea cu inteviul despre UK, dar nu se compara viata de acolo cu cea de pe unde lucru eu. Dar asa sunt romanii, sau poate nu numai ei, cum dau de ceva mai mult malai, cum incep a da povete si ase crede mari patrioti!Te felicit, cu juma de gura... Hai Romania!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, dar crezi ca pe acel Costachiel, il doare undeva de tine? Doar s-a folosit, stai linistit! Gest bun, corect, dar in parte inutil!

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt opinii si opinii dar cred ca ai dreptate, din moment ce „Costachiel” tace!

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare citizenul Costachel a citit acest articol? Poate ca doar asa, si evident cu patrunderea profunzimii acestuia, ar mai fi sanse ptr cea ce este Romania1
    Ca Badia, fie ca il citeste, fie ca nu, tot ce stie el face mai bine, adica nu inghite macularea istoriei si lupta cum poate impotriva acestui lucru.
    Respect autorului!

    RăspundețiȘtergere
  10. incheierea e absolut sclipitoare, de restul eu cred ca va decide Soarta!

    RăspundețiȘtergere
  11. E corect, din tara asa se vede! De acolo se vede cam, precum refrenul cu „ratata...ratata”.Ma intelegi?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai "nea", dar nu de la FULG DE NEA, nici cu acel Maxim nu-mi e rusine! Stai linistit!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. FRUMOASE RANDURI... DESPRE OAMENI SI DESPRE LOCURI!!!

    RăspundețiȘtergere