duminică, 31 decembrie 2023

Ultimul BREAKING NEWS: "Mi-am trimis copilăria să se dea cu sania. Nu s-a mai întors…"

ULTIMA ZI... ULTIMA ŞTIRE: pentru ultima zi, dintre ani. Iată cum ar suna:

 „Demult,într-o iarnă…Mi-am trimis copilăria să se dea cu sania. Nu s-a mai întors… De atunci, în nopți de decembrie, pun un felinar în zăpadă, doar-doar va găsi Calea înapoi…”

M-am săturat a mai crede că se poate, că merită a lupta pentru NOROD... când acesta a ajuns a fi format, în marea sa majoritate, doar dintr-o şleahtă amorfă de oameni făr de nume şi de identităţi; în fond doar o biată şi surdă masă de MANEVRE, dar a altora! 

O dată, când am pornit acest blog, citisem un EDITORIAL care m-a impresionat  tare mult... şi-n care se zicea că "poporului român nu i-a mai rămas, ca formă de luptă, decât MUGETUL".

Şi am plecat pe acest "DRUM"... mai bine de zece ani... am avut "REALIZĂRI",  dar şi confirmări. Însă cel mai adesea am avut DEZAMĂGIRI... şi dacă pun şi MOARTEA părintelui meu... Dar, poate ca este mult mai bine a şti cum suna poezia lui SORESCU:

„Demult,într-o iarnă… Mi-am trimis copilăria să se dea cu sania. Nu s-a mai întors…"

Asta a fost ÎNCEPUTUL....

Apoi... vreţi a CUNOAŞTE şi continuarea?! Iat-o:

 "De atunci,în nopți de decembrie,pun un felinar în zăpadă, doar-doar va găsi
   Calea înapoi…"

  • EPILOG... la ULTIMUL "Breaking News":

 Atît îmi mai doresc: atunci când vin sărbătorile de iarnă să mai vina copilăria înapoi, mai ales atunci când ninge. Să mergem iar râzând și jucându-ne cu mașinuțe și așteptând pe Moș Nicolae. Apoi sa ne curățam cizmulițele pline de zăpadă. După aceea, noaptea, noi să vedem o luminiţă și dimineața, în cizmulițe... să găsim ciocolată, portocale sau biscuiți. Nu vreau telefoane sau tablete, ci doar acele produse ale copilăriei mult mai bune decât ceea ce consumă astăzi copiii. 

 Să mai vina iar copilăria: când vor tăia bunicii mei porcul(acolo în stele) să fiu şi eu, pentru a mânca soric, coadă și urechea bietului animal. Fără reguli stupide, ca AZI... Apoi, în zilele de iarnă să ne mai  viziteze acea STARE DE BINE și când vine Crăciunul să mai am BUCURIA cu sania Moșului, tocmai pentru a primi dulciuri și bunătăți. Așa, copil fiind...  câteodată, poate că aș zâmbi mai des și mai sincer.

În loc de (atât de uzitatul): "LA MULŢI ANI!"... atât pentru voi, cât şi pentru cei de care ne este DOR, doar atât va propun: 

 Doamne, te rog iartă-mă  că am vrut să cresc mare!

 

85 de comentarii:

  1. Anul Nou a venit, spiritul a intinerit! La multi ani 2024!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ieri e istorie, maine e mister, azi e un dar. Un dar de impartit cu apropiatii. La Multi Ani si Un An Nou Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deschide-ti inima in noaptea dintre ani, lasa bucuria unui nou inceput sa iti patrunda in suflet, paseste cu speranta si incredere si nu uita ca cineva se va gandi in miez de noapte la tine si iti va dori toata fericirea din lume!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Sarbatorile sa va deschida poarta spre un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Noul An să te găsească cu gânduri bune şi prieteni dragi şi să îţi rezerve cele mai mai înalte realizări.”

    RăspundețiȘtergere
  6. La mulţi ani cu veselie, sănătate pe vecie, casa plină de bucate, dragoste pe săturate,tot ce doriţi şi sus paharul! La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  7. Să-ţi aminteşti cu plăcere de toate împlinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase şi cu speranţă de tot ce ţi-ai propus”

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum la cumpăna dintre ani, îţi urez un sincer: „La mulţi ani!” Zile lungi şi fericite! Toate dorinţele să fie împlinite în noul an fericit.

    RăspundețiȘtergere
  9. fie ca noul an sa-ti aduca mai multe zambete decat impotriviri, mai multe reusite decat infrangeri si mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  10. Să avem un an nou aşa cum ni-l dorim!”

    ”La mulţi ani şi bucurii

    Pentru voi iubiţi copii!

    La mulţi ani şi sănătate

    Că-i mai bună decât toate!

    Numai bine vă doresc

    Pentru că mult vă iubesc!!!”

    ”Aho! Aho! De Anul Nou

    Vă urez şi vă colind

    An de sănătate

    Şi Noroc în toate

    Şi de împlinire

    Dumnezeu să vă-ntărească

    Să vă dea linişte sufletească

    Să ningă cu steluţe argintii

    Să ne amintim că-i sărbătoare

    Să devenim din nou copii

    Să fie lumină-n casă

    Şi belşug pe masă.

    La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  11. ”Buchet de artifici eu va trimit in dar. Sampanie rece si clinchet de pahar. Petrecere frumoasa si La Multi Ani!!! Sa aveti parte de multa iubire si un ocean de fericire. Toate visele sa vi se implineasca si mult noroc îngerii sa va daruiasca!!!”

    RăspundețiȘtergere
  12. „Vă doresc de 2024 ori câte 12 luni de succes, 52 de săptămâni de realizari, 365 de zile reuşite, 8760 de ore de sănătate şi 525600 de minute inspirate. La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  13. „Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Să-ţi cadă în cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulţi ani!”

    RăspundețiȘtergere
  14. ”Anul nou cu veselie, facturi mici la energie, un Tesla în garaj, că nu-i trebuie ambreaj, virușii să te-ocolească, conturile să îți crească, și la voi dar și la noi La mulți ani în 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  15. „Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este, noul an”
    „Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”

    RăspundețiȘtergere
  16. „Aho Aho, e Anul nou,
    Şi găina-i fără ou,
    Şi cucoşu’ fără guşă,
    Dă-mi şi mie un leu mătuşă!
    La Mulţi Ani, 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  17. Vă doresc de 2024 ori câte 12 luni de succes, 52 de săptămâni de realizari, 365 de zile reuşite, 8760 de ore de sănătate şi 525600 de minute inspirate. La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  18. Va doresc tuturora... LA MULTI ANI! Cu MULTUMIRI, dar si un "STOL" de GANDURI BUNE!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. „Ho Ho Ho, aţi văzut un ren maro? Sau un spiriduş în bleu? S-aveţi Mos gustos, bogat, un An Nou de Invidiat, Sănătate, La Mulţi Ani (şi la mulţi Bani)!”

    RăspundețiȘtergere
  20. „Anul nou… o bucurie
    viaţa toată să vă fie!
    Bani, maşină, fericire,
    Sănătate şi iubire.
    Nu-i de-ajuns să le doreşti.
    Ţipă, luptă, dă din coate,
    Aşa le obţii pe toate!”

    RăspundețiȘtergere
  21. Vechiul an… scris cu amintiri, presarat cu lacrimi, marcat cu truda, parafat cu vise, semnat cu decizii, indosariat cu speranta, capsat cu obijnuinta…

    Un nou an… Pagini albe, fapte nescrise, noi oportunitati, noi prieteni, taram necunoscut, file neexplorate, colturi drepte, sanse, oferte… Priveste inainte, ofera zambet, scrie curat in prefata, i-al pe Isus ca indrumator si ajutorm iubire si pace… La sfarsit sa inchizi cartea fericit, cu un final victorios. Un an binecuvantat cu Isus!

    RăspundețiȘtergere
  22. Frumos, cald, îmbietor către tot ce cuprinde sufletul de copil ce sălășluiește în ființa noastră! Acum, la sfârșit de an, ne dorim să-i avem, lângă noi, pe toți cei pe care-i iubim ,fie că sunt în viață, fie că au trecut la Dumnezeu! Anul nou ce vine să ne aducă bucuria de a fi, cât mai mult alături de cei dragi, de a trăi clipe de neuitat alături de ei și de a ne oferi, unii altora, plinul iubirii și realizărilor de viață bună și sănătoasă! LA MULȚI ANI 2024!

    RăspundețiȘtergere
  23. “Cu speranţa că anul nou va fi mai bun decât bătrânul 2023, îţi trimit o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi îţi urez un AN NOU FERICIT!”

    RăspundețiȘtergere
  24. “La mulţi ani cu sănătate. Domnul să vă dea de toate. Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc.”

    RăspundețiȘtergere
  25. “E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani !”

    RăspundețiȘtergere
  26. Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  27. Anul Nou bate la ușă, Răul facă-se cenușă, Bucurii, fericire, sănătate Domnul să vă dea de toate! LA MULTI ANI TUTUROR,MICI SI MARI IN NOUL AN CE VINE - 2024 - CU MAI MULT BINE!

    RăspundețiȘtergere
  28. „Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. Tot ce vă este de folos să se realizeze şi nimic să nu vă înnoureze „cerul” senin al vieţii! Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate.”

    RăspundețiȘtergere
  29. “Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie!”

    RăspundețiȘtergere
  30. „Treci peste ce-a fost, crede cu adevărat în tine. Anul Nou e o carte deschisă cu reţetele succesului, alege ce ţi se potriveşte şi porneste la drum cu încredere! La mulţi ani! O viaţă împlinită şi fericită!”

    RăspundețiȘtergere
  31. „Ultimele zile ale anului 2023 sunt gata să treacă prin clepsidra timpului! 2024 este aproape să-şi deschidă primele file albe, necunoscute. Vă doresc sănătate, bucurii şi împliniri! La mulţi ani!”

    RăspundețiȘtergere
  32. “Să-ţi aminteşti cu plăcere de toate împlinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase şi cu speranţă de tot ce ţi-ai propus”

    RăspundețiȘtergere
  33. ” LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa să vă fie, Masa, masă ăa rămâie Iar în jurul ei să vie Oameni buni, de omenie, Să v-aducă veselie, Gânduri bune, cumpătate şi urări de sanatate/ Zile multe şi prospere, de la Dumnezeu putere/ Să învingeţi relele ce va-ncurcă vieţile!”

    RăspundețiȘtergere
  34. Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!

    RăspundețiȘtergere
  35. “Fie ca iubirea, înţelepciunea, încrederea şi generozitatea să vă călăuzească paşii în noul an! La mulţi ani ″!

    RăspundețiȘtergere
  36. „Când Dumnezeu te are drag / Şi te ia în paza milei sfinte / Ca arme de-a lupta înainte / Nu-ţi dă nici bâtă nici toiag / Îti dă pricepere şi minte. La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  37. Ultima zi din an este întâlnirea între moarte şi viaţă. Omorâm amărăciunile şi clipele urâte şi reînviem iubirea şi înţelepciunea.Un An Nou Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  38. Când Dumnezeu te are drag / Şi te ia în paza milei sfinte / Ca arme de-a lupta înainte / Nu-ţi dă nici bâtă nici toiag / Îti dă pricepere şi minte. La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  39. Să prinzi aripi pentru a trece cu uşurinţă peste ceea ce aduce Noul An. Culege ce e frumos şi bucură-te cu adevărat. Petrece frumos la început de an pentru a trăi senzaţii tari tot anul! La mulţi ani 2024!

    RăspundețiȘtergere
  40. Noul An să te găsească cu gânduri bune şi prieteni dragi şi să îţi rezerve cele mai înalte realizări.”

    RăspundețiȘtergere
  41. Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinească şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  42. La mulţi ani cu veselie, sănătate pe vecie, casa plină de bucate, dragoste pe săturate, tot ce doriţi şi sus paharul! La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  43. „Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”

    RăspundețiȘtergere
  44. „Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbători să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma”

    RăspundețiȘtergere
  45. Treci peste ce-a fost, crede cu adevărat în tine. Anul Nou e o carte deschisă cu reţetele succesului, alege ce ţi se potriveşte şi pornește la drum cu încredere! La mulţi ani! O viaţă împlinită şi fericită!”

    RăspundețiȘtergere
  46. Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele noastre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!

    RăspundețiȘtergere
  47. Anul nou bate la uşă, răul facă-se cenuşă, bucurii şi sănătate, Domnul să vă dea de toate, şi când nici nu vă gândiţi, să fiţi şi mai fericiţi! La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  48. „Pentru vremurile bune, recunoştinţă. Pentru cele rele, multă speranţă. Pentru fiecare zi, o dorinţă. Şi mereu, mereu, fericire. Aceasta este ceea ce vă doresc în noul an. Un an nou fericit! La mulţi ani 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  49. Anul nou bate la uşă, răul facă-se cenuşă, bucurii şi sănătate ,Domnul să vă dea de toate, şi când nici nu vă gândiţi, să fiţi şi mai fericiţi! La Mulţi Ani!”

    RăspundețiȘtergere
  50. Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!”

    RăspundețiȘtergere
  51. Tot mai trist si reveeric ne indrepti pe toti cei de-o sama cu tine in vremile copilariei! Ca atat ne mai mangaie sufletul si mintea napadite de tehno-intelligence! La multi ani plini de reverii constructive!

    RăspundețiȘtergere
  52. Pentru vremurile bune, recunoştinţă. Pentru cele rele, multă speranţă. Pentru fiecare zi, o dorinţă. Şi mereu, mereu, fericire. Aceasta este ceea ce vă doresc în noul an. Un an nou fericit! La mulţi ani 2024!

    RăspundețiȘtergere
  53. „Sufletul tău să vibreze în armonie şi pace, iubirea să te primească în bratele-i pline de căldură şi duioşie, iar norocul să te urmeze oriunde…Anul ce a venit să te ajute să descoperi minunea unei vieţi împlinite…LA MULŢI ANI!”

    RăspundețiȘtergere
  54. Un an nou cu sănătate, Voie bună, trai uşor, Bucurie şi mult spor. La mulţi ani !”

    RăspundețiȘtergere
  55. ” Aho, Aho de anul nou! Sănătate şi iubire de la mine pentru tine, şi la anul care vine să îţi meargă numai bine. La Mulţi Ani cu bucurie, sănătate, fericire, pace şi multe împliniri. La mulţi ani, 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  56. ”Anul nou cu veselie, facturi mici la energie, un Tesla în garaj, că nu-i trebuie ambreaj, virușii să te-ocolească, conturile să îți crească, și la voi dar și la noi La mulți ani în 2024!”

    RăspundețiȘtergere
  57. ”Anul Nou să-ți fie plin

    Cu butoaie-ntregi de vin

    Maibach-ul să-ți stea la scară

    Cu șofer și secretară

    Vacanțe numa-n Seichelles

    Și carieră de succes

    Să ai valize cu bani

    Zgârie nori la americani

    La Monaco un palat

    Si-un iaht în port ancorat

    Gata! Că ești prea bogat!”

    RăspundețiȘtergere
  58. Să-ţi aminteşti cu plăcere de toate împlinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase şi cu speranţă de tot ce ţi-ai propus”

    RăspundețiȘtergere
  59. Anul vechi în cântec pleacă, Vine vesel anul nou”
    – Să preţuim ce a fost bun din anul vechi;
    – Să nu uităm ce a fost rău în anul vechi;
    – Să trecem cu mai multă chibzuinţă în anul nou

    RăspundețiȘtergere
  60. „Sărbători fericite alături de cei dragi! Noul an să fie presărat cu realizari remarcabile, împliniri, sănătate, fericire şi baftă!

    „Anul nou… o bucurie
    viaţa toată să vă fie!
    Bani, maşină, fericire,
    Sănătate şi iubire.
    Nu-i de-ajuns să le doreşti.
    Ţipă, luptă, dă din coate,
    Aşa le obţii pe toate!”

    RăspundețiȘtergere
  61. „Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate pentru tine şi familie. La mulţi ani!”

    RăspundețiȘtergere
  62. Aho, aho de anul nou, să-ti faci o vilă cadou. Și un Ferari în garaj. Penthouse la etaj, cu vedere la oraș. Nu la București sau Cluj ci direct pe Moulin Ruge. Să primești doar ce nu ai, chiar si-un zgârie nori în Dubai.

    RăspundețiȘtergere
  63. „Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”

    RăspundețiȘtergere
  64. „Multa sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!

    RăspundețiȘtergere
  65. ”Buchet de artifici eu iti trimit in dar. Sampanie rece si clinchet de pahar. Petrecere frumoasa si La Multi Ani!!! Sa aveti parte de multa iubire si un ocean de fericire. Toate visele sa vi se implineasca si mult noroc îngerii sa va daruiasca!!!”

    RăspundețiȘtergere
  66. Anul ce va veni coane, sper sa te ajute sa descoperi minunea unei vieti implinite…LA MULTI ANI!”

    RăspundețiȘtergere
  67. Foarte frumos! La multi ani si tot ce iti doresti sa se implineasca!

    RăspundețiȘtergere
  68. Foarte frumos articolul! La multi ani si tot ce iti doresti sa se implineasca!

    RăspundețiȘtergere
  69. Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!

    RăspundețiȘtergere
  70. Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbători să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma. Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!



    RăspundețiȘtergere
  71. Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie! Noul An să te găsească cu gânduri bune şi prieteni dragi şi să îţi rezerve cele mai mai înalte realizări.

    RăspundețiȘtergere
  72. În contul tău nr. 2024 la bancă “viaţă” am depus 365 de zile de fericire, sănătate, dragoste şi bucurii! Bucură-te atunci când îl vei goli…! La Mulţi Ani 2024!

    RăspundețiȘtergere
  73. E timpul să începem un alt an şi e timpul să îmi pun dorinţe pentru tine… ca fiecare zi ce urmează să îţi rezerve o bucurie specială! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  74. Să prinzi aripi pentru a trece cu uşurinţă peste ceea ce aduce Noul An. Culege ce e frumos şi bucură-te cu adevărat. Petrece frumos la început de an pentru a trăi senzaţii tari tot anul! La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  75. Să nu uiţi să iei cu tine: voia bună, lumina în gand şi veselia de altă dată! La multi ani!!!!

    RăspundețiȘtergere
  76. Acest nou an este o ocazie perfectă pentru a adăuga tone de capitole nebune și momente iubitoare.... Să sărbătorim Anul Nou ca niște maniaci îndrăgostiți. Un an nou fericit!



    RăspundețiȘtergere
  77. Dear Bro, let s read: "„Life is a journey, not a destination ...Happy new Year”

    RăspundețiȘtergere
  78. Frumoasa incheiere de an...la multi ani si la multi bani!

    RăspundețiȘtergere
  79. Delicat text..sensibil...si foarte olfactiv, imi amineste de ninsorile copilariei! La multi ani...

    RăspundețiȘtergere
  80. Corect text... nimic de replicat! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  81. Fain text... si de acile , un sincer LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  82. FARA NUMAR, FARA DE NUMAR... LA MULTI ANI! TEXT, PE CINSTE.

    RăspundețiȘtergere
  83. Foarte frumos, duios...pe alocuri; felicitari si La Multi Ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  84. Wowww ce text, suav si tandru... molcom si cristalin... mai rar toate calitatile astea, intr-un text!

    RăspundețiȘtergere