sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Radiografia unei campanii eșuate: pierdut ”catindat”... declar nul!

E posibil, ca acest comentariu sa apara in curand, in revista de cultura ~Independenta Romana~.... pe care, apropos v-o recomand sincer a o citi atunci cand o veti vedea, fie pe taraba vreunui chiosc, fie in fata ochilor! Nu veti regreta! Dar haideti sa cititi.... si sa ma iertati daca nu veti fi de acord cu mine...


Era greu de crezut, la începutul acestei campanii electorale că o să reușim a ne întâlni atât de direct, cu pelicula din scrierile lui Caragiale, când un candidat a putut fi dat pierdut?! Dar uite că, până și aici... ”viața bate filmul!” Numele unuia ca Ninel... cu nume de ”pai”, ne face să ne dăm seama cât de actual rămâne ”Nenea Iancu”! Dar hai să o luăm agale... și să vedem ce ne aduse această campanie, în afară de expresia, devenită realitate: ”Pierdut ”catindat”... declar nul!”

Bun, la ora când vă aștern pe hârtie această ”radiografie răvaș”, deja românii au început să voteze, bineînțeles că primii au fost cei de la Antipozi! Dar să revenim la punctul de unde am început ”radiografia mea răvaș”, adică... la Ninel Peia, candidatul Partidului Neamului Românesc, care fusese dat dispărut când taman era la Cluj și găsit apoi , în dulcea Bucovină, la ”monastirea” lui ”Fane Babanul”! Iată, pe scurt, întreaga poveste a ”catindatului” pierdut, apoi găsit, așa cum am citit, din presă....
 ”A fost găsit la Mănăstirea Putna, unde a spus că a mers să se roage”, au declarat pentru surse din anchetă. Poliția Cluj a pecizat că, Ninel Peia era cazat în mănăstire și nu a fost victima vreunei infracțiuni. "Acesta a refuzat să însoțească polițiștii pentru încheierea formalităților, sens în care a fost încheiat, conform procedurii, un proces-verbal”, spun polițiștii. Polițiștii clujeni au fost sesizați despre dispariția lui Ninel Peia,  de Serviciul de Protecție și Pază. Candidatul la președinție din partea Partidului Neamul Românesc ar fi fost văzut ultima dată în cursul nopții de miercuri spre joi, la ora 1.17, pe camerele de supraveghere ale hotelului în timp ce părăsea clădirea.
"În această după-amiaza, IPJ Cluj a fost sesizat de către Serviciul de Protecție și Pază despre dispariția lui Ninel Peia, candidat la președinția României. Acesta s-a cazat ieri la un hotel din Cluj-Napoca, iar în această dimineață nu a mai fost găsit și nici nu a mai răspuns la telefon. În cauză se efectuează cercetări. Facem precizarea că persoana în cauză beneficia de serviciile de protecție și pază doar pe perioada activităților publice din cadrul campaniei electorale, el fiind văzut pe imaginile de pe camerele de supraveghere părăsind hotelul, în cursul nopții, la ora 1.17 minute”, anunța joi Poliția Cluj.
 Originalul candidat al  Partidului Neamul Românesc la președinție, Ninel Peia, a participat, la un hotel din Cluj-Napoca, la o întâlnire electorală alături de peste 50 de membri și simpatizanți, la acțiune fiind prezent și secretarul general al formațiunii, generalul (r) Constantin Onișor.
 Cum care Onișor? Păi, ăla care era șeful gărzii de onoare a lui Ceaușescu, vă rog a nu-l confunda cu actualele crame ”Oprișor”! Căci, deh, vrem sau nu, chiar dacă au trecut treizeci de ani , de la Revoluția din 89, și ”oldies” fac (încă) parte din actuala Democrație... căci, nu-i așa, chiar și ei fac parte din ”famiglia” Neamului Românesc!
Iar,  în rest, o să vă spun ceea ce îi spuneam și actualului ministru al Culturii, pe vremea când era doar un ”actoraș grăbit”, la ”Bucovina Tv”: ”AVEȚI GRIJĂ... CE VOTAȚI! ASTA, CA SĂ NU MAI REGRETAȚI...

18 comentarii:

  1. Era foarte interesanta emisiunea dvs... de atunci!Articolul este tare fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uiu, uiu, uiu...duminica ma fac ca ...cuiu!

    RăspundețiȘtergere
  3. .... Peia asta e chiar un mic ”monstrulet”, dupa arata! In rest sa ne bucuram caci s-a dus a se ruga!

    RăspundețiȘtergere
  4. hai la vot... ce mai ... e tare, dar hai la vot!

    RăspundețiȘtergere
  5. ura si la gara... pupat piatza...hai la vot...sa le-o dam la... ot!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici cormoranii numai sunt ce au fost ei vreodată.... pentru că au mâncat tot peștele de la Belina, făcând bere-n piscină, piscicultura creștea porumb, oi și porci și creștea pateuu, în rest peia a fost răpit de egstraterejtrii și dus cu eligobderu la Putna, să facă armata cu ei și să-i învețe cum se curăță cartofii de solzi și oase,spunându-le despre castravete... pentru că nu-i așa? Și peștele e o legumă
    Robotu peia culpa

    RăspundețiȘtergere
  7. AM VOTAT... SI CU ASTA CE-AM CAPATAT?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buna ideea si mereu actuala. Unii politicieni, nu mai dau nume imi par "pierduti" de mult timp...

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelent materialul, iar daca l-am actualiza... ooof cata ar mai putea fi...de adaugat!

    RăspundețiȘtergere
  10. da... da, sunteti mereu actual, mai mereu impredictibil.

    RăspundețiȘtergere
  11. Aveti ceva intre stilul lui Arghezi, a lui Eminescu, dar si al "contemporanului" ALCIBIADE... Cred ca anumiti confrati de ai domniei voastre ar (cam) avea de invatat!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Citind acest articol despre acțiunile evlavioase ale "catindatului" Ninel Peia, mă gândesc la marele nostru dramaturg I.L. Caragiale și îmi zic: Unde ești dragule? Trebuie să reînvii, tot în România, pentru că nici nu știi ce pierzi!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. oare si acuma vom mai avea astfel de episoade?! si cu cine?

    RăspundețiȘtergere
  14. deja se prefigureaza, uite numai la Bucuresti, unde Piedonne desi conduce in sondaje, vaz case da pierdut?! Oare de ce, o astfel de strategie...

    RăspundețiȘtergere
  15. Lumea asta, romaneasca e una ciudata, deci orice imi pare posibil...

    RăspundețiȘtergere
  16. Caragiale va fi prezent si anul acesta, asa cred. Deci, nu cred ca ar mai trebui a ne mai mira. In rest: ”pace si prosperitate”!

    RăspundețiȘtergere