vineri, 17 aprilie 2020

DE INVIERE ... NU-I SINGUR IUDA VINOVAT!

MOTTO: Nu-i singur Iuda vinovat
de sângele ce se dădu.
Nici marii preoţi, nici Pilat,
ci lumea-ntreagă, prin păcat!
Şi eu, şi tu…

SAPTAMANA ASTA FU INTR-ADEVAR UNA A PATIMILOR, URCATE PANA LA NESIMTIRI GREU DE INVATAT, PANA SI DE IUDA... DACA ACESTA AR MAI FI TRAIT. DAR, STATI ASA, EL TRAIESTE... IN POLITICIENII NOSTRII!
NU MAI DEPARTE DECAT DE MIERCURI... MARELE PROTOCOL BOR-MAI, CARPIT UNDEVA INTRE CRAMELE PATRIARHIEI SI CRAMA VILA LAC, ASA PRESUPUN, UNDE COVID-UL SE TRATA CU TARIE IMBUNATATITA... FACEA DIN POPORUL ACESTA UN FEL DE FERMA A ANIMALELOR, MODEL 2020!
ACUM AM SA VORBESC ATAT PENTRU VELA (BELEA), "GHINION JOHANNIS", ORI DANIEL SATANAEL... 
DECAT SA TINETI POPORUL ACESTA INTRE ORDONANTE MILITARE, UN FEL DE DRAMOLETE DE OPERETA, SAU SA PARETI TREZI, CAND MAI BINE V-ATI DUCE LA CULCARE, CACI DUMNEZEU ESTE IUBIRE, SI NE VA IUBI SI APARA, INDIFERENT CE VOI VRETI A FACE ACESTUI NEAM!
DECI... RETINETI ACESTE RANDURI... TOP-GUNN-URI DE DOI BANI SPERANTA... 
Cine aduce Luminița de la Ierusalim? Care ierarh vrea direct în carantină?
Nu este posibil! Sau chiar statul încalcă legea?
În Israel este lege! Ajungi pe Ben Gurion, intri în carantină! Vii la București, conform legii intri în carantină!
Cum aduce Luminița?
Oameni buni, lumina este în NOI!
Nu avem nevoie de artificii să fim buni, smeriți, iubitori!
Gândiți-vă doar la faptul că Iisus ne vrea sănătoși! Liberi! Ce faceți cu lumina?
Este un simbol!
Lumina este în NOI! Să fim LUMINĂ de Înviere!
Hristos se va bucura!
Si, daca ale mele cuvinte nu va conving cititi, in loc de Rugaciunea Domneasca "Tatal Nostru", aceste versuri


Nu drumul greu spre Golgota,
nici biciul, când Isus căzu.
Şi dacă crucea grea era,
povara noastră şi mai grea!
Şi eu, şi tu…


Nu patru cuie L-au pătruns,
când El pe cruce se-aşternu.
Ci noi, cu sufletul ascuns,
cu mii de patimi L-am străpuns!
Şi eu, şi tu…


Nu doar bătrânii cărturari,
nu doar mai marii preoţi, nu!
Şi noi am râs, cu ochii murdari,
şi noi suntem cei doi tâlhari!
Şi eu, şi tu…


Şi nu ostaşilor prin sorţi
cămaşa albă Şi-o dădu.
Ci tuturor! Dar tu n-o porţi!
Şi, fără ea, toţi suntem morţi!
Şi eu, şi tu…


Nu doar în stânci, sub lilieci,
nu doar sub lespede zăcu.
Ci L-am ascuns ca pentru veci
sub piatra unor forme reci,
Şi eu, şi tu…


Şi-acum Isus cel condamnat
azi El te-ntreabă: ”Da sau nu?
Eşti tu sau nu eşti vinovat?”
Eu am spus da! Şi-am fost iertat.
Eu am spus da.
Dar tu? Dar tu? 


 „Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac” (Luca 23, 34)

                 Hristos a Inviat?!

10 comentarii:

  1. Dureros de adevarat... Adevarat a Inviat!

    RăspundețiȘtergere
  2. DACA NU AR FI DESPRE NOI, AR PUTEA INTRA LA CAPITOLUL MINUNILELUMII1 Asa insa...

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. In pofida caracterului pedagogic si a frumoasei versificatii, poezia este tipic evanghelist-iudaista menita sa relativeze crima iudaica a uciderii Mantuitorului .
    2. Amintim faptul ca noi, ortodocsii, ridicam Biserici in Numele Mantuitoruluii, ceea ce iudeii nu o fac ci dimpotriva !
    3. Inclusiv propaganda sectar-iudaista se prevaleaza de astfel de soparle, culpabilizandu-ne si pe noi, alaturi de pacatul uciderii care le apartine .
    4. Sa ne amintim exact magnitudinea faptei iudaice cu care nu ne identificam :
    "Răstigneşte-L! Răstigneşte-L!
    25. Iar TOT POPORUL tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri ! "

    5. Autorul, Costache Ioanid, este la randul lui, evanghelisto-penticostal, capturat fiind de ereticul tradator al Sfintelor Taine, wurbrand ricardo si manipuleaza subtil in sensul asumarii si de catre ortodocsi a crimei iudaice .

    6. Aici trebuie amintit ca evanghelistii si iudaisto-sionistii sunt sustinatorii trompetei, ori noi, in pofida unor aprecieri, nu suntem parte a relatiei lor .
    7. Dulaii care aterizeaza in Israel si nu intra in carantina nici la intoarcere, sunt exceptii rezervate de promotorii sistemului satanisto - globalist .

    8. Acum trebuie sustinuta Liturghia la domiciliu, insa sobolanismul preotesc impiedica acest izbavitor, nu numai salvator deznodamant !
    1. Aici cateva puncta care descriu starea jalnica din Biserica :

    Sobolanismul nemarturisirii dreptei credinte se circunscrie integrismului demonic al satanismului globalist .

    2. Scoaterea Bisericii din viata obsteasca incepand cu gruparea satanista a lui sandu cuza & co si capturarea integrala a ierarhilor de catre satanismul globalist au condus realitatea obiectiva de astazi .

    3. Cand veti intelege ca ierarhii au doar "Infatisarea dreptei credinte dar tagaduiesc puterea ei !" o sa incepeti sa realizati cat de mare e puterea marturisirii dreptei credinte pe care o neglijati sau va faceti ca n-aveti habar !

    4. Pana atunci, complacandu-va in mizeria linguritei proprii, neintelegand ca spurcaciunea carametra are acelasi stapan cu ierarhii eretici tradatori, veti merge din deziluzie in deziluzie, fiindca viata de sobolan supus duhurilor eretice, nu se traieste in Curatia Dreptei Credinte ci in tenebrele iadului !

    5. Bagati la cap ca ultimul nostru ierarh ortodox a fost P.S. Iustinian Chira, iar ascultarea de secta ierarhilor eretici tradatori va anuleaza sansele de mantuire !

    6. Intelegeti ca Bisericile nu sunt ale voastre ca nu le meritati, fiindca nici macar certificate de botez nu aveti, care sa ateste ca aveti vreun drept asupra lor, ele urmand sa fie destinate eparhilor care figureaza ca titulari ai eparhiilor asemenea nababilor imobiliari catolicisti !

    7. Sunteti numai tolerati in biserici, iar nu stapani, sunteti scosi afara din ele de o spurcaciune sodomica livrata de statul satanist caruia va supuneti !

    8. Statutul Bisericii este episcopocentrist, subsumat ereziei epsicopocentriste, iar nu in primul rand sobornicesc cum spune dogma Crezului !

    9. Nu soborul stapaneste Biserica ci episcopul ca unealta a statului satanic care va da afara din ele cu jandarmii in caz de nevoie .

    10. Sunteti niste fantome ale dreptei credinte care misuna sobolanistic in cautarea unui drept pe care nu l-ati avut si pe care nu vi l-ati asumat niciodata !

    11. Vi s-a parut ca Bisericile sunt ale voastre ? Cei ce ati ascuns faclia dreptei credinte, nu aveti nimic, nici macar ceea ce vi se pare ca ati avea !

    "18. Luaţi seama deci cum auziţi: Celui ce are i se va da; iar de la cel ce nu are, şi ce i SE PARE se pare că are se va lua de la el."
    Sfânta Evanghelie după Luca Capitolul 8

    "16. Nimeni, aprinzând FACLIA făclia, n-o ascunde sub un vas, sau n-o pune sub pat, ci o aşează în sfeşnic, pentru ca cei ce intră să vadă lumina."
    Sfânta Evanghelie după Luca Capitolul 8

    12. Toate se vor lua de la voi fiindca ati ascuns faclia Dreptei Credinte !

    Hristos in inimile noastre !

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesante comentariile tale, mai ales cel de sus. Bine argumentat, cred eu... si ADEVARAT A INVIAT! Tonul scrierii tale imi pare insa la fel se sumbru, ca toata aceasta realitate traita, respirata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt un habotnic religios. Mai degraba sunt un pacatos, poate chiar un ateu, in ochii unora... Nu tin posturile, nu m-am spovedit si nu m-am impartasit de cand ma stiu pe lume, "iarba dracului" (tutunul) e nelipsita din buzunarele mele, intru in Biserica din an in Paste (acum, cu Covidu', nici de Paste nu mai ajung la Biserica), iau, poate, deseori in deradere cele sfinte, nu cred in datinile si cutumele babelor, nu cred ca pupatul moastelor asigura automat un loc in Rai...

    Respect, insa, orice credinta, orice religie de pe lumea asta. Fie ca o impartasesc sau nu. Nu sustin ca religia mea e cea adevarata, cea mai buna, dar nici nu cred ca e cea mai rea de pe fata pamantului.

    Ce nu pot sa inteleg, insa: de unde atata ura impotriva Bisericii si a religiei (in special, impotriva Ortodoxiei)? Citesc pe net mesaje care mai de care mai acide (si e un cuvant bland) impotriva religiei ortodoxe,, impotriva Bisericii, a preotilor, a credinciosilor care sufera ca nu pot lua Lumina si Paste in Noaptea de Inviere...

    De la nume sonore ale presei, ale politicii si pana la oameni "obisnuiti", ca sa spun asa, cu totii dau de pamant cu Biserica, cu credinciosii, cu "traditionalistii"... Bun, fiecare e liber sa creada in cine si in ce vrea, poate unora li se par prostii datinile si obiceiurile bisericesti sau ale poporului, dar de ce sunt jigniti si desconsiderati cei care cred in asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord ca, acum, cand nenorocitu' asta de Covid (incerc sa ma abtin sa-i mai zic ceva de "dulce", ca suntem in Sambata Mare si as vrea sa fiu mai bun, daca pot) isi face de cap, ar fi o mare greseala ca oamenii sa dea buzna in Biserica si sa se inghesuie unii in altii (cum, din pacate, au obiceiul) pentru a lua Paste si Lumina.

    Dar nu inteleg de ce trebuie varsate galeti de laturi in capul celor care sufera ca nu pot ajunge in Biserica in noaptea de Invierea Domnului. De ce trebuie jigniti si batjocoriti "religiosii"...

    Sarbatori fericite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Paste Fericit de asemenea....din Diaspora Draga

    RăspundețiȘtergere
  8. De acord, de asemenea Paste Fericit, fie ca lumina sa fie in sufletele voastre

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari! Super articol... Chiar mi-a placut
    Sunt perfect de acord cu ce ai scris

    RăspundețiȘtergere