vineri, 17 februarie 2023

”AM SCĂPAT DE DRACU, DAR AM DAT DE TAC’SO!”

Așa se poate  spune ... că stă situația pe acolo,la Romarm ... Ba mai mult, șeful C.A-ului, un anume ”duomn”... COSTEL ENACHE... le-a interzis să participe la ședința de ieri, una lunară...reprezentanților de sindicat!!! Sindicaliștii au avut ca și argumente,de bază, punctul 30, din legea 367/2022(adică... ”chestii...socoteli”). Dar nu aici e baiul; ci, problema cea mai mare este că, azi se constată faptul că sindicatelor li se arată ”obrazul”... cum că industria de apărare, ei bine ea, nu mai contează... deci se vrea a fi desființată!
KANDAHAR- AFGANISTAN- 2003

Iată, mai jos și  ”Comunicatul” celor de la, ALIANȚA SINDICATELOR REPREZENTATIVE DIN FILIALELE C.N.ROMARM ,  fără alte comentarii ale (sub)SEMNATULUI...

 Comunicat

Domnului prim ministru Nicolae CIUCĂ,
Domnului ministru al Economiei Florin SPĂTARU,
Doamnei Secretar de stat Daniela NICOLESCU,


Sindicatele REPREZENTATIVE din cele 15 filiale ale CN ROMARM ,aduce la cunoștința  opiniei punlice și instituțiilor responsabile cu industria de apărare, cum membrii CA a unei instituții  de importantă Nationala, comit un abuz grosolan prin neinvitarea reprezentantilor sindicatelor reprezentative la sedintele CA Romarm. Acest lucru se datorează  lipsei de dialog a președintelui CA, pensionar al MApN -Costel ENACHE , care este consilier al ministrului Florin Spătaru,  dar si membru in 2- 3 CA- uri.
Intrebarea este de ce se ascund de  un dialog transparent intr o instituție de stat. De ce refuză dialogul după 29 de ani.
Pe cine reprezintă  aceste persoane intr- o instituție cheie a securității si apărării ROMANIEI?

CONSTANTIN BUCUROIU                         ALIANȚA SINDICATELOR REPREZENTATIVE DIN FILIALELE C.N.ROMARM

 Cum se va soluționa acest diferendum, vă veți întreba? Simplu... în instanță...

Dar, când să pun un PUNCT, fie el și VREMELNIC al acestui ”DELIRANT” ... abuz de funcție, o păsărică, care taman ce venea de peste drum, de la Cotroceni, îmi șopti că ”ȚUȚU”, ăla a lui TĂTUȚU... ce să vezi?! Azi e în concediu de ”HODINĂ”, iar de săptămâna viitoare, se pare că va fi văzut din nou, la MUNCI!

Dar uitați, așa ca să puteți vedea, ce și cum stă treaba cu titlu ales... vă propun a citi una ”bucată” mostră, din gândirea ”STRATEGULUI”... ȚUȚU, dintr-un interviu ținut încă la sertar, dar care se prea poate ca, în viitorul (mult...prea) apropriat să înceapă a avea oareșce CĂUTARE!

    · Actualul Director General al CN ROMARM, Gabriel Țuțu crede că:

Sindicatul este practic liantul dintre management și muncitori, în ambele sensuri, astfel încât, la final, să primeze interesele companiei și anume realizarea de profit. Așteptările au fost aceleași dintotdeauna….”

Rep: A fost dificil trecerea dvs dintr-un domeniu de forță militară, mă refer la SRI, la acest nou domeniu militar, la fel de greu, de gestionat?

Am acceptat să preiau managementul  CN ROMARM SA pentru a dovedi că, industria producătoare de armament și muniție din România poate reveni în ”high society-ul” din domeniu, atât la nivel european cât și la nivel mondial, dar mai ales pentru a reaminti FSNA scopul pentru care industria națională de apărare a fost înființată în urmă cu mult prea mulți ani, scop care pare să se fi pierdut undeva în negura istoriei, companiile producătoare de armament și muniție devenind în accepțiunea unor decidenți niște banale fabrici care trebuie musai să aducă bani la buget. Așa o fi oare?

Rep: Ce ați găsit... aici, dar și ce anume ați încercat a aduce ca și "PLUS VALOARE", în actul managerial?

Aici… am găsit foarte multă blazare, din partea unor angajați mult prea dezamăgiți de perpetua stare de instabilitate, de nesiguranță și lipsa de predictibilitate de business a industriei, niște personaje titrate care se agățau cu unghiile de Ministerul Apărării Naționale să le scurgă și lor, în industrie, câte o comandă de orice, fără a se uita în spate să înțeleagă că, de fapt, industria națională de apărare odată ce și-a rătăcit rolul “de apărare” poate face față, cu brio, provocării pieței, devenind industria producției militare. Asta este direcția pe care am impus-o ca și strategie de dezvoltare a afacerii producției militare – recucerirea piețelor tradiționale deținute de România în trecut, țări emergente care în prezent cunosc boom uri economice care le permit achiziții de tehnică militară.  (interviul a fost realizat în anul 2021)

Citind acum, toate aceste ”mostre”, cu ”INAMICUL” numit (ăla, din umbra CLANULUI PIȚURCĂ) MAPN... credeți oare, că exagerez cumva, cu titlul ales?! 

 

P.S: Dacă vă place sau nu, subiectul de azi; vă rog totuși, nu trageți, în pianist(autor)!

16 comentarii:

  1. Titlul este foarte bine ales, fiindca mosul nu mai are perdea si da badaraneste cu barda-n "dusmani", inscriindu-si numele printre cele ale groparilor industriei de aparare . Hristos in inimile noastre !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cretinel nu stie sa gestioneze o dihotimie; ma gandeam ca se refera la "apararea intereselor" celor ce se agatau cu unghiile ! 😀

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, tuturel nu stie sa gestioneze o dihotomie, lasa impresia ca se refera la "rolul de aparare" a intereselor celor ce se agatau cu unghiile de MAPN ! 😀
    Pai cum sa mai faca fata cu brio provocarii pietei productiei militare daca si-a "ratacit rolul de aparare" ?
    Hristos in mintile noastre !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulțumesc in numele salariaților din muribunda industrie de apărare! In timp ce politicul din România face tot ce i sta in putință sao distruga in totaliate, d-voastră incercati cu patriotism să aratati opiniei publice adevărul si să opriți tavalugul. Constantin Bucuroiu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Situația este clară: România nu mai are voie să producă nimic. De peste trei decenii totul este cât se poate de evident. Ordine externe duse la îndeplinire de trădătorii din interior.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, situatia e tot mai clara...Romania in stadiu de colonie, unde mai urmeaza a se pune si "taxa" pe respiratie! Nu credeti?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Citind acest articol despre C.N.ROMARM, despre această atitudine, total lipsită de respect, a acestui Țuțu față de oameni, țară, națiune, prin răspunsurile formulate intr-o manieră deplorabila, folosind același limbaj bogat în cuvinte, dar sterp în conținut și implicare datorată funcției pe care o reprezintă, mă întreb??, oare ce ni se mai oferă, sau, mai bine zis, ce ne mai așteaptă??? Apără-ne DOAMNE, căci nu știu cine o mai poate face!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Mugete! Ce coincidenta, de " nic name" - uri... Da aici s-a ajuns, dar oare o mica parte de via, nu o au si sindicalistii matale?! Intreb... doar!

    RăspundețiȘtergere
  9. O industrie care se vrea la un standard european înalt nu ar trebui să se lase condusă de un incompetent. Refuzul de a discuta cu sindicatele este cea mai scurtă cale spre demitere. Direct primul ministru trebuie să acționeze, se numește un manager interimar, care cu acordul sindicatelor și cu o perioadă de control guvernamental, se rezolvă problema. Asta este legea. Pentru industriile cu regim special, perioada este foarte scurtă, 30 de zile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca, situatia si acolo(aici( nu e taman una rozalie.Dar stiti de ce?! Sunt prea multi "guzgani" din aceia rozalii...

    RăspundețiȘtergere
  11. Când o întreprindere nu merge, nu mai ții întreprinderea... nu mai ții cont de nimeni și îți uzitezi dreptul de a numai ține cont de sindicate.
    Robot, marinaru cel chior

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In capul unuia ca tine, totul e varza... te pricepi la chestii de astea, cum se pricepe Chioru, la lumina... aoleu.... aoleu.

      Ștergere
  12. Restul e tacere! Felicitari

    RăspundețiȘtergere