Încep rândurile de azi, cu o povață, mai mult sfat... ”HRISTOS ÎN INIMILE NOASTRE...”. Apoi, aruncați, dar nu ca și cum ați arunca o ”hârtie, la gunoi...” o privire foarte atentă la poza de ÎNCEPUT... dar și la cuvintele Sfântului Iosif Isihastul...
Apoi, pentru cei care au urmărit toate rândurile mel, despre industria de armament, despre NATO, despre sindicalism... într-un cuvânt, dar unul mare și ”BINE CUVÂNTAT”; după toate acestea și ”DESERTUL”, duminical... Restul... ”O SĂ VINĂ, DE LA SINE... APOI!”
Amin, Amin...Amin!
RăspundețiȘtergereFoarte tare dar si binevenita!
RăspundețiȘtergereInteresant
RăspundețiȘtergerePostarea ta, imi aduce aminte de cuvintele staretului de la Sihastria Putnei... Prea Cucernicul Parinte Nectarie.... Doamne Ajuta!!!!
RăspundețiȘtergereBine scris... nimic de adaugat....
RăspundețiȘtergereIata ce trebuie a mai cunoaste: Sfântul Cuvios Iosif Isihastul a fost unul dintre cei mai remarcați nevoitori athoniți ai secolului XX. Datorită ucenicilor săi, care au transmis și au pus în practică învățătura și modul său de viață în comunități din ce în ce mai mari, el poate fi considerat pe bună dreptate principalul autor al actualei restaurări a tradiției rugăciunii inimii din Muntele Athos.
RăspundețiȘtergereCuviosul Iosif Isihastul s-a născut în anul 1898 în Insula Paros (Arhipelagul Ciclade) din Grecia, fiind botezat cu numele de Francisc. Orfan de tată încă de mic, tânărul Francisc a plecat la vârsta adolescenței să lucreze în portul Pireu, iar apoi s-a înrolat în armată. După împlinirea stagiul militar, a întâlnit în Atena pe un monah aghiorit de la o chilie din Kareia, pe care l-a rugat să îl ia cu sine atunci când se va întoarce în Sfântul Munte Athos. A împărțit toată averea sa săracilor și celor din casa lui și a luat hotărârea definitivă de a pleca în Sfântul Munte.
Venit la Athos la vârsta de 23 de ani, hrănindu-se cu istorisirile despre marii asceți, a căutat imediat un părinte duhovnicesc care să-l învețe rugăciunea inimii. Însă nu a găsit pe nici unul. După o scurtă ședere la Katunakia, alături de bătrânul Daniil, a plecat spre Vigla, în apropiere de peștera Sfântului Atanasie Athonitul. În acest răstimp a cercetat multe peșteri și locuri, unde au trăit cuvioși athoniți. În cele din urmă, s-a întâlnit cu Părintele Arsenie, care va deveni împreună-nevoitor cu dânsul, și a aflat că împărtășesc aceeași dorință de isihie, așa că au hotărât să găsească un Stareț încercat. L-au găsit pe Starețul Efrem Dogarul, și s-au așezat într-o colibă sărmană și dărăpănată de la Schitul Sfântului Vasile. Stăteau în colibă numai în timpul celor mai reci luni de iarnă; în restul anului, vreme de aproape zece ani, au stat în peșterile de piatră din stâncile Athosului, hrănindu-se cu puțină pâine uscată și dedicându-și tot timpul rugăciunii.
În luna ianuarie a anului 1938, bătrânul Iosif împreună cu părintele Arsenie au plecat de la schitul Sfânta Ana Mică, într-un locul depărtat și ascuns în munți. Aici au zidit un paraclis în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, precum și trei mici chilii. În cei aproape 13 ani de ședere la Sfânta Ana, în jurul părintelui Iosif Isihastul s-au adunat deja 7 nevoitori.
Sfântul Iosif nu și-a îngăduit niciodată odihnă în nevoințe, în ciuda unei sănătăți șubrede ce l-a adus treptat într-o stare de semi-paralizie. Cu toate acestea, pentru că ucenicii săi mai tineri nu puteau îndura asprimea peșterilor, in iunie 1951, a decis să-și mute obștea intr-un loc mai accesibil, la Schitul Nou. Aici, după puțină vreme, pe 15 august 1959, și-a dat sufletul lui Dumnezeu ca un adevărat mucenic.
Profundă, adevărată, înțeleaptă Pildă Duminicala! Cine vrea să știe, să citească și să ia aminte....., iar peste timp să-și aducă aminte!
RăspundețiȘtergereDumnezeu cel ADEVĂRAT este IUBIRE pură și salvarea oamenilor este numai în IUBIRE. Altminteri vom pieri cu toții.
RăspundețiȘtergereFoarte mult adevar... dar OAMENI sunt din ce in ce mai ...PUTINI!
RăspundețiȘtergereFrumos...
RăspundețiȘtergerePILDA, CA PILDELE... FAPTELE (NE) CAM LIPSESC!
RăspundețiȘtergereMult adevar, o duminica binecuvantata!
RăspundețiȘtergereFara ispite, adica fara starnirea marturisirii Adevarului in Hristos, poteca sufleteasca dintre oameni nu se curata si imbogateste in virtuti, in special in cea a dragostei, in spatele careia sta smerita si mai greu de distins, cea a rabdarii …
RăspundețiȘtergereHristos in cugetele noastre !
Va foarte MULTUMMESC!
RăspundețiȘtergereFie ca BUNUL sa fie asupra TUTUROR!
RăspundețiȘtergereAmin... Duminica binecuvantata....
RăspundețiȘtergereInteresanta pilda, dar oamenii ca si SUFLETE ca si constructii UMANE, din pacate sunt prea SUPERFICIALI!
RăspundețiȘtergereInteresante reflectii!
RăspundețiȘtergereCa si butada va fi mereu actual, dar experienta de zi, cu zi arata cat de repede uitam, noi astia...TOTUL!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant, dar si adevarat.
RăspundețiȘtergere