duminică, 11 august 2024

Olimpiada... dincolo de cuvinte...

Motto: Enzo Ferrari a spus odată:    „nimeni nu-și amintește cine a luat locul doi”.  Dar în cazul lui Yusuf Dikeç, nimeni nu-și amintește cine a luat primul loc, nimeni nu vorbește despre cel care a luat primul loc!
 
  Scriam la începutul acestei ultime ediţii, a J.O... ceva la genul: QUI PRODEST... J.O?!... Şi iar... ori AGAIN, E.U.  unul pare că am avut  dreptate! Dar ştiţi ce este mai NOCIV, nu musai... mai rău?!

După Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici, nimeni nu va mai posta poze cu el (cum am făcut si cu Simona Halep), ne vom găsi alte subiecte cool prin care să primim mii de like'uri”, atragea atenția psihologul Mihai Copăceanu. Acesta observa că „tot Facebook-ul e plin cu David Popovici de parcă noi am câștigat medaliile la Olimpiadă”.

Tot Facebook'ul e plin cu David Popovici de parcă noi am câștigat medaliile la Olimpiadă. Toți ne folosim de faptul că suntem mari români și patrioți. I'am urat mult succes și I'am scris felicitări. Zic să stăm liniștiți că David Popovici nu ne va citi statusurile noastre pline de mândrie, nu are timp nici de comentariile de pe propria sa pagină. De ce? Pentru că băiatul muncește și muncește mult cu o exemplară modestie. Tace și face”, a scris psihologul Mihai Copăceanu, într-o postare, chiar pe pagina sa de Facebook.

Psihologul afirmă că lecția pe care ne-o dă campionul la natație „nu este despre România, despre tricolor, nici despre performanță la cel mai înalt nivel, ci despre muncă și seriozitate, despre bun simț și modestie”, adăugând că „dacă am înțelege acest aspect ar fi îndeajuns”.

  • Un primar... tolerat politic; (ne)manjeste EROII... de la Paris

Şi, de parcă asta nu ar fi de ajuns, primarul din VATRA MOLDOVITEI... imediat ce ANCUTA BODNAR a reuşit argintul... s-a şi grăbit a -şi ridica singur statuie, pe efortul si munca acestei sportive... Iata ce posta, cred eu ca si material plătit, în "SUCEAVA LIVE" „Ai reușit să faci cinste nu doar comunei Vatra Moldoviței, ci întregii națiuni”. Dublat de o poza a primarului, in oglinda, cu a CAMPIOANEI, noastre, din Bucovina... 

Am dorit a afla si opinia oamenilor din localitate cu pricina si am apelat la domnul ANGHEL NICOLAE STIBLEI, o recunoscută PORTA VOCE a instinctului de LIBERTATE, care încă (se) mai există, în localitatea bucovineană. Iată ce mi-a declarat acesta :


"Materialul de pe Suceava Live e clar făcut la comanda,dat faptul că acolo e Raluca Bercea...
Faptul că în poza de  la știre e și Ilaria Pușcă,fosta șefă a PSD Vatra Moldoviţei, arata pupincurismul doamnei fata de cei de la (încă)putere!? Si este clar că, mesajul nu a fost cu cuvintele edilului;el nu știe să lege o propoziție dintr-o compunere de clasa a 2-a. În situația de față, cea a faptului că Ancuța ii este consateanca,el nu are ce face și cu aceasta ocazie încearcă și el să își facă imagine pe munca și trudă campioanei,din Vatra, care chiar este de aur.
    Dacă edilul ar fi fost,așa cum chiar el spune; onorat și mândru cu adevărat de rezultatele ei, poate ne-ar spune și câte medalii are Ancuța in palmares, la cate competiții a participat. Dar, mai ales și cu ce a sustinut-o el, pe Ancuta,  în toată cariera ei."

Ceea ce insa, nu se vede, ori foarte putini stiu... asta, ca sa fim cinstiti, pana la capat este faptul ca, acest domn SAGHIN a mers cu, ideea de IMAGINE publica personala, pe SPATELE altora; pana la capat... si a TRANTIT o asa zisa SALA A SPORTURILOR, cu numele CAMPIOANEI... pe un tăpşan(islaz), de toata frumusetea... unde singurii care par a face sport, nu sunt decât câteva vaci şi boi pripăşiţi, de prin părţile acelea. 


 

  • REVENIRE

Acuma, hai să ne întoarcem la postarea domnului COPÂCEANU... şi sa privim cu alţi ochi, spusele acestuia:

 

 

Noi nu putem învăța de la el despre performanța sportivă, pentru că majoritatea dintre noi facem performanță sportivă, nici măcar sport. Câți dintre noi facem sport ? Iar performanța sa nu este a unei țări, nu este a noastră, nu e performanta României, este rezultatul muncii unei singure persoane, este performanța individuală a lui David Popovici. Atât. El a înotat.

Ce e trist că după Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici, nimeni nu va mai posta poze cu el (cum am făcut si cu Simona Halep), ne vom găsi alte subiecte cool prin care să primim mii de like'uri”, a mai susținut psihologul.

Specialistul afirmă că ar trebui să ne facem datoriile de bază, atrăgând atenția asupra educației, dar  și a  bunelor maniere.  Dar să şi privim, cu mare atenţie, spre lecția pe care ne-a dat-o sportivul, una care: „a scris puțin, dar a făcut enorm”.

Ca buni români, am putea să ne facem datoria de bază a fiecărui român/om: să ne învățăm copiii să fie respectuoși, serioși, onești și muncitori, să-și respecte colegii și profesorii și poate să învețe, si noi să învățăm să salutăm pe stradă sau când intram într-un magazin, să ne comportăm civilizat. (...) Înainte de a ne exprima superficial românismul pe Facebook, haideți să ne comportăm uman pe stradă și în trafic și poate să vorbim mai puțin și să facem mai mult. Ceea ce ne învață și David Popovici care a scris două cuvinte pe Facebook după ce a devenit campion olimpic”, a spus Copăceanu, subliniind că sportivul: „A scris puțin, dar a făcut enorm! Asta e lecția pentru noi”.

  • MORALA

    Dincolo de (toate) cuvinte(le)... si de DERAPAJELE arătate cu acest prilej... cred că am putea medita "O LEACĂ", nu mai mult, la aceste adevaruri; scrise, dar si vorbite: "David Popovici nu ne va citi statusurile noastre pline de mândrie, nu are timp nici de comentariile de pe propria sa pagină. 

    De ce? Pentru că băiatul muncește și muncește mult cu o exemplară modestie. Tace și face”. 

    Cam la fel şi-n cazul celorlalţi sportivi: 

"Mei" Flutur et comp... v-aţi prins?!

15 comentarii:

  1. Strasnic material, pe sfletul omul
    Mai ales partea cu omuletul cela, de primar.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirobolant, olfactiv, de vis; are din toate cate putin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da... dar cu asta ce am facut?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun acest semnal... sper sa inteleaga si altii; in fapt aia care trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun material, esti confirmat de faptele imediate; cu Barbosu si Maneca! La barza chioara... numai Dzeu ne facu cuib( dreptate )!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine punctat, cu stangul pe toba! Excelsior, autorului....

    RăspundețiȘtergere
  7. La ce bun sa mai mimam participarile? Dar si Chirita acela, ne " umplu" pe toti de glorie! Daca se desfasurau la Istanbul ala ne umplea de rahat... turcesc!😊

    RăspundețiȘtergere
  8. Analiza pertinenta, cu exemple concrete.Se va termina demult si inca se va discuta

    RăspundețiȘtergere
  9. Circul american
    Daca va era dor de CIRC... iata ca il avem din plin... la Gimnastica... din partea cui credeam mai putin... a USA... partener strategic... Comentariile apartin fiecaruia... dupa gust... Eu aceasta dedicatie... acuma: https://www.youtube.com/watch?v=SebZFd1j5fg

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest articol, foarte bine conturat, scoate în evidență ceea ce trebuie să reținem, să înțelegem și să ne însușim, în calitate de oameni și de români, adică : omul sfințește locul, prin ceea ce face, prin ceea ce este, prin calitățile , caracterul și forța de a se reprezenta pe sine și pe cei ce îl apreciază și îl susțin! Atât Dl Mihai Copăceanu, ca psiholog, cât și Domnia Ta, dragă autorule, ați evidențiat aceste performanțe fizice și psihologice ce caracterizează personalitatea marilor noștri sportivi prezenți la JO de la Paris. Bravo lor - David Popovici, Ancuța Bodnar, tuturor medaliaților și întregului lot de sportivi români!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest articol, foarte bine conturat, scoate în evidență ceea ce trebuie să reținem, să înțelegem și să ne însușim, în calitate de oameni și de români, adică : omul sfințește locul, prin ceea ce face, prin ceea ce este, prin calitățile , caracterul și forța de a se reprezenta pe sine și pe cei ce îl apreciază și îl susțin! Atât Dl Mihai Copăceanu, ca psiholog, cât și Domnia Ta, dragă autorule, ați evidențiat aceste performanțe fizice și psihologice ce caracterizează personalitatea marilor noștri sportivi prezenți la JO de la Paris. Bravo lor - David Popovici, Ancuța Bodnar, tuturor medaliaților și întregului lot de sportivi români!

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare primar își asumă și arogă cât îl duce capu' . Pe de altă parte, e de preferat ca primarul în funcție să fie băgat în seama, reciproc avantajos .
    De exemplu, plicușor dan n-a mișcat cu bucureșteanul David Popovici, deși ar fi trebuit, fiindcă reprezintă comunitatea .

    Hristos în mijlocul nostru !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate compara Bucurestiul, cu Vatra Moldovitei... opinia mea!

      Ștergere
  13. Multe cuvinte nu cred ca ar mai putea fi de adaugat! Desi, daca ar fi a ma lua dupa comentariile postate... ar mai fi oarescare locuri; motivatii...si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  14. Même si cet événement a été organisé par la France, j'ai tendance à croire que ce fut aussi la pire édition jamais organisée ! Bon point. Je vous félicite ; analyser autant d’articles que possible.

    RăspundețiȘtergere