joi, 11 martie 2010

FA UN BINE SI ARUNCA-L IN MARE"CE FACI LUCA?" SE AUZI STRIGAT PESCARUL. PRIVIREA SA SCURTA ORIZONTUL IMEDIAT SI SPUSE:
"A, TU ERAI, PARINTE! CE SA FAC ... PESCUIESC ASTEPTARI SI ASTEPT SA VAND SCOICI NUMITE VISE"... II RASPUNSE CALM ACESTA.
'HM LUCA, OBSERV CA INCA NU AI INVATAT SAU, CINE STIE, POATE CA INCA NU ACCEPTI CA, ATUNCI CAND FACI UN BINE IL FACI, DUPA CARE IL ARUNCI IN MARE".

Cuvintele Parintelui ii adusera in memorie vorbele "bestiei blonde', care in marginea desertului tunisian ii spunea pe o voce mieroasa si ipocrita:
"Luca chiar nu ai invatat ca binele il faci si nu mai astepti nimic...dupa?!".Si revazu mana beduinului acela care, chipurile discret ii pipaiau simturile si "bestia blonda", in egala masura!

"BA DA, M-AM IMPACAT, DAR NU CRED CA ESTE TOTUL! BINELE PARINTE, NU TREBUIE ARUNCAT PE ARIPILE VANTULUI. BINELE ESTE DE LA EL, DE LA BUNUT! NU ESTI DE ACEEASI PARERE?"

Parintele isi ridica privirea spre ochii pescarului.Pentru un moment dat, privirile lor produceau scantei!Intr-un tarziu, Parintele ii oferi replica:

" INTR-O ZI, IN INDEPARTATA SCOTIE, UN TARAN SALVA DIN MLASTINILE UNEI BALTI UN COPIL.LA SCURT TIMP, LA USA TARANULUI BATU UN NOBIL ENGLEZ SI -I SPUSE:< MULTUMESC CA MI-AI SALVAT COPILUL.CUM AS PUTEA SA TE RASPLATESC?> TARANUL IL PRIVI NEDUMERIT SI-I RASPUNSE SEC:
< IN NICI UN FEL, CRED CA SI DUMNEAVOASTRA ATI FI FACUT LA FEL>.
ATUNCI NOBILUL IL INTREBA:
SI, DIN ACEA ZI II OFERI ACEEASI CRESTERE CA SI CUM AR FI FOST PROPRIUL SAU COPIL,IAR COPILUL A CRESCUT SI IN TIMP A DEVENIT UN FAIMOS MEDIC: PETER FLEMING; INVENTATORUL PENICILINEI".

"STI CONTINUAREA PARINTE?" il intrerupse brusc Pescarul.
"DA... LA PUTIN TIMP COPILUL BOIERULUI A FOST SALVAT DE LA MOARTE TOCMAI DE ACEA PENICILINA"

"PARINTE DACA AR FI ASA, MAREA ACEASTA AR FI PLINA ASTFEL DE LUCRURI"....

Apuca sa se uite spre EL, dar nu mai era nimeni!

DE SUS, VOCEA SA SPUSE:

"LUCA, FA UN BINE SI ARUNCA-L IN MARE"

Luca se apleca si lua in causul palmelor sale, o bucata de apa de mare.

SAU POATE CA NU , POATE CA LUA ALTCEVA IN PALMELE SALE: O BUCATA DE BINE!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu