luni, 9 aprilie 2012

PRINTUL HARRY ESTE IN ROMANIA... INTR-O ROMANIE CARE SE VINDE LA BUCATA

Cred ca ca deja stiti ca:
    "Printul Harry e in Romania, la Viscri. A venit vineri cu o cursa de linie LOW-COST"...

Acesta, conform aceleiasi stiri...
"Printul Harry, fiul cel cel mic al Printului Charles, a ajuns pentru prima data in Romania. Potrivit informatiilor primite, acesta s-ar afla intr-un oras din centrul tarii. Printul Harry se afla pentru prima data in Romania. Surse oficiale confirma ca fiul mai mic al lui Charles a sosit intr-o vizita privata.Conducerea Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Printul Harry a ajuns vineri la pranz, cu o cursa de linie Wizz Air, aratand insa ca nu se cunoaste itinerariul din Romania sau cat timp va sta. Al treilea mostenitor al coroanei britanice a aterizat pe aeroportul din Targu Mures iar acum se afla la Viscri, sat unde tatal sau detine citeva proprietati."
Ei, pana aici nimic rau, a venit si OMUL sa se odihneasca.... dar, pe asta... stirea... o stiati?


"România se VINDE la bucată. Un suedez vrea să cumpere un judeţ în România"

 Si, mai departe, iata povestea....

"Investitorii străini sunt atraşi de preţurile mici cu care se vând terenurile arabile în România. O agenţie imobiliară din Cluj-Napoca a primit o cerere de la un cetăţean suedez, interesat să cumpere nu mai puțin de 100.000 de hectare de teren arabil în țara noastră. Echivalentul unui judeţ, spun specialiştii. Suedezul a reuşit până acum să cumpere doar 5.000 de hectare din suprafaţa dorită. Actele îi cam dau bătăi de cap.
Investitorii străini sunt atraşi de preţurile mici cu care se vând terenurile arabile în România. O agenţie imobiliară din Cluj-Napoca a primit o cerere de la un cetăţean suedez, interesat să cumpere nu mai puțin de 100.000 de hectare de teren arabil în țara noastră. Echivalentul unui judeţ, spun specialiştii. Suedezul a reuşit până acum să cumpere doar 5.000 de hectare din suprafaţa dorită. Actele îi cam dau bătăi de cap. Până acum suedezul a cumpărat două comune
Gheorghe Ştefan, directorul agenţiei Imobiliarul din Cluj-Napoca a povestit pentru REALITATEA.NET că suedezul l-a contactat printr-o cunoştinţă. "Aveam un prieten care lucrează în Suedia şi care ne-a făcut legătura. Am zis că e nebun! În România nu găseşti 100.000 de hectare într-un loc. Numai Porumboiu are 50.000 de hectare, luate în arendă. Şi el cunoaşte şi piaţa de aici. Suedezul a acceptat până la urmă şi în locaţii diferite, dar cu suprafeţe mai mari, pentru că vrea să-şi deschidă o fabrică de zahăr. Până acum am găsit 5.000 de hectare în Caracal, teren pe care l-a achiziţionat la un preţ foarte bun, adică 1.350 de lei pentru hectar. Însă o să-l coste întăbulatul. A cumpărat echivalentul a două comune până acum. Am mai identificat în zona Ialomiţa-Buzău 20.000 de hectare, însă avem probleme cu actele", a declarat, pentru Realitatea.net, Gheorghe Ştefan.
A identificat terenuri în Câmpia de Vest
Agentul a spus că birocraţia, dar mai ales lipsa actelor, îngreunează procesul de achiziţie. "Am mai identificat terenuri şi în Câmpia de Vest, în zona Aradului, cam 10.000 de hectare, dar le-am spus să-mi trimită actele pământului. Sunt probleme mari cu întăbularea, lipsa titlului de proprietate şi bătrânii care nu şi-au făcut succesiunea. E foarte greu. Sunt şi foarte mulţi intermediari, ceea ce face ca lucrurile să fie şi mai greu de realizat, a mai spus Gheorghe Ştefan."

Si atunci, ce ne mai ramane oare de facut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu