sâmbătă, 2 martie 2013

LASATI BANCILE SA CRAPE!!!

 DA, DAR NU ESTE MESAJUL MEU, NOPE... FRATILOR ESTE MESAJUL PRESEDINTELUI ISLANDEI. CUM CARE ISLANDA? TARA ACEEA CARE , SAU MAI EXACT PE CARE FINANTELE MONDIALE AU INCERCAT SA O DOBOARE...DAR SE VEDE TREABA CA NU AU REUSIT...

SI, DACA MAI PUNETI PE TABLA DE SAH A LUMII ACTUALE SI FAPTUL CA, ACESTE DECLARATII AU FOST FACUTE LA SUMMITUL DE LA DAVOS; CARE SUMMIT S-A DESFASURAT SUB SLOGANUL ""Criza din Europa este departe de a se fi terminat"; APAI SIGUR O SA VA CAM VINA SA VA FACETI SINGURI CRUCE....

Preşedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, a declarat pentru un post TV că este mai bine ca băncile să fie lăsate să "crape", oferind exemplul ţării sale care acum a scăpat de criza economică şi se reface rapid, după ce băncile din Islanda au dat faliment: 

 Reporterul întreabă: "De ce este Islanda o rază de speranţă, de ce Islanda a supravieţuit în timp ce Europa încă se scufundă? Ce aţi făcut dvs. diferit?"

Răspunsul preşedintelui Islandei este edificator:

"Islanda nu a urmat măsurile economice "ortodoxe" din economia occidentală (referindu-se la salvarea băncilor de către Occident), ba chiar a lăsat băncile să "crape"; Islanda nu a adoptat nici-o măsură de austeritate, aşa cum s-a făcut în toată Europa. Rezultatul este că după numai 4 ani, Islanda se reface rapid, în timp ce restul Europei încă suferă de pe urma crizei."

"De ce se consideră că băncile sunt "sfintele biserici" ale economiei moderne, peste tot în Europa? De ce nu se permite băncilor private să dea faliment, ca orice companie comercială? Teoria că băncile trebuie salvate este aceea că bancherii să fie lăsaţi să beneficieze de favoruri uriaşe, iar greşelile lor să fie plătite de către oamenii simpli prin creşterea taxelor şi a altor măsuri de devalorizare financiară, toate sub scuza austerităţii. Trebuie să vă daţi seama că oamenii nu vor accepta asta la nesfârşit." IAR, IN TOT ACEST RASTIMP, CE FACE TARISOARA AISTA... ADICA ROMANIA?!...
PAI, NUMAI SAPTAMANA TRECUTA CITEAM UNDEVA CA ROMANIA ESTE OBLIGATA DE CATRE UE SA PLATEASCA PENSIILE GRECILOR!!! 
   SI ATUNCI, NU VI SE PARE REALA INTREBAREA LUI CONSTANTIN TANASE... 
                   "SI CU ASTA CE-AM FACUT?"

2 comentarii:

 1. Ce v-ati astepta la noi? Atata timp cat aici, la noi, "PRIM PLANUL" vietii sociale este tinut de catre CLANURILE politice, sindicale, dar si de catre cele deja consacrate?!
  Si, asa, ca un element de culoare, parca acel broker...Sima tot in Islanda s-a "refugiat"?! Sau mi se pare? Deci concluzia voastra, de final, desi una amara... este perfecta: si cu asta ce-am facut?

  RăspundețiȘtergere
 2. Citeam mai zilele trecute, asta ca te citez, chiar pe blogul tau, despre cum sunt indemnati PREOTII de mir sa "colaboreze" cu fiscul.
  Te intreb, ma intreb si mai ales ii intreb si pe cititorii tai, daca un astfel de gest nu inseamna tot un fel de "CLAN"...insa unul preotesc? Iar asta, desi exista, nu cu mult timp in urma si un BIR!
  Ca si banca... azi, insa BIR-ul de ieri, se transforma... incet, dar sigur in BIR-ul de azi... si numai Bunul Dumnezeu mai stie cate astfel de gesturi ne-or mai "paste"?!

  RăspundețiȘtergere