sâmbătă, 21 noiembrie 2020

REUȘITE ”SCRIERI”, DIN VREMEA... LUI ”DUDUCĂ VODĂ”


E SÂMBĂTĂ. E ÎNCĂ PANDEMIE. E TĂCERE, E FRICĂ ȘI E FRIG,  PESTE ORAȘ. POATE CĂ AFARA PLOUĂ, LA UNII, NINGE LA ALȚII, ȘI...LA CÂȚI AU MAI RĂMAS O FI ȘI SOARE. FIIND SÂMBĂTĂ AM SĂ VĂ POVESTESC DESPRE TREI LUCRURI NOI... MULT MAI VESELE. TREI SEMNALE EDITORIALE... O REVISTĂ ȘI DOUĂ CĂRȚI...

Hai, recunoașteți.... oare câți dintre voi au mai citit o revista nouă, și când scriu nouă, mă refer la una ... nou editată?! Eu unul... da, recunosc că am reușit a citi una ... numită atât de frumos... "ARSENALUL SINDICATELOR". O revistă cu, dar mai ales despre SINDICATELE, din domeniul APĂRĂRII și a AERONAUTICII. Îmi pare ușor "nebunesc", în ideea curajului frumos, dar și necesar, dar mai ales a NECESITĂȚII normalului, sugrumat de o realitate "IDIOATĂ"! Uite cum, 24 de sindicate au dat un semnal interesant ministerelor de resort: Economie, dar și al Apărării. Succes lor, succes domnului Bucuroiu, dar ce m-a frapat pozitiv... sunt condițiile grafice apărute sub auspiciile editurii "Semne", a dtp-istului Cristi Negoi, dar și al colectivului redacțional. Dacă această revistă  o să va cadă, în mâna, nu ezitați a o răsfoi, cu mare... mare atenție!

A doua "întalnire" editorială este cartea domnilor Mircea Faur și Dan Demșea, intitulată: "O istorie a Ortopediei si Traumatologiei din Arad -1947-2020". Am să încerc a va face curioși, spicuind din cuvântului profesorului doctor, Mircea Faur: "Vine o vreme când tragem o linie și facem socoteala... Într-un fel asa s-ar putea defini și acest demers al meu, la capătul unei cariere, în care am fost necontenit călăuzit de mesajul unui înțelept proverb...< Medicina este cea mai nobilă artă >." Încercati a nu o pierde, căci vorba aceea...

Și, deși ultima ca menționare, totuși nu cea de pe urmă, mie unul această carte îmi cade ca o mânușă;de ce... pentru că, mi-a dovedit , dacă mai era nevoie că, "Armia Română" nu este reprezentată la vârf-uri doar de "ospătari" deghizați, ori de paznici de poduri peste Dunăre, deveniți mai apoi, în funcție de vreme(a) politică, de pe afară... cioclii oficiali, de serviciu. Cunoscătorii știu despre cine fac vorbire. Azi, vă voi vorbi despre un om, pe cât de tăcut, pe atât de rezervat, de fin cunoscător al verbului militar, dar și al celui civil. Și, fiindcă trebuia să poarte unu nume... i s-a spus simplu... EDUARD DORIN ENE! L-am cunoscut în ultimile luni, ale mele, la proiectul numit "Independența Română"... și, ce să vezi... mângîia foarte bine versul, la fel de bine, ca arma... în trecut. Căci, domnul în cauză nu este doar un bun cunoscător al fenomenului militar. Azi vă invit a vorbi despre cartea sa, de versuri, intitulată... "SIMPTOM DE SENTIMENT", apărută anul acesta, la editura "Betta". Nu am să insist prea mult pe carte, doar vă invit... e drept "timid" a vă face rost cât mai repede de aceasta; care... este drept, nu apare în limba turcă, ori tătară... ci, în cel mai dulce vers românesc. "Citește pe-ndelete, dar până la capăt, încet, fără întreruperi... mă încredintez ție. Fără oameni simpli ca mine, nu pot exista oameni mari, ca tine, cititorule"... ne asigură, în paginile cărții sale, "AUTORUL".

  Pentru că, vrem... sau nu, dar "vine o vreme... vine o vârstă...” La final, doar atât:  " POFTĂ BUNĂ”... LA CITIT! SÂMBĂTĂ LINIȘTITĂ...  ȘI, BINECUVÂNTATĂ.

29 de comentarii:

  1. TOTUL ESTE INTERESANT! CARTEA CUM POT FACE ROST?

    RăspundețiȘtergere
  2. UN OM DEOSEBIT, UN BUN SCRIITOR! FELICITARI CA MI-ATI SEMNALAT CARTEA APARUTA.... O SA-L CONTACTEZ.

    RăspundețiȘtergere
  3. VIATA BATE FILMUL, IAR PANDEMIA PE TOTI! BUNE SEMNALE, PACAT CA NU PUTEM ISEI PREA MULT. ATAT.... SI RESTUL ZILE.DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cateva observatii... uno-sindicatele nu trebuie a se multumi doar la atat...doi-medicina romaneasca incotro?... trois... e vorba de paznicul de la Cernavoda si Curtea de Arges?! Acelasi?!

    RăspundețiȘtergere
  5. E CEVA INTERESANT, dar si ceva dureros, in egala masura! Nu crezi si tu? In fapt eu cred ca, in spatele acestei ”scheme” sta o mica radiografie a ceea ce a ajuns societatea romaneasca azi! Oricum te felicit. tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  6. buna prezentare, astept sa vad finalul la prima problema, cea a sindicatelor, oare se vor opri aici?

    RăspundețiȘtergere
  7. EDITURA SEMNE UN LOC DEOSEBIT , MI-AM SCOS SI EU ACOLO CATEVA CARTI... DOMNUL NEGOI UN MESTER! VA FELICIT!

    RăspundețiȘtergere
  8. Semne un loc de poveste! Revista imi pare ok! In rest la Arad nu cred ca voi ajunge prea usor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un numar de telefon unde pot a-i contacta pe autorii de carti, am sa va las in privat, pe fb, un numar de telefon unde sa ma sune autorii!

    RăspundețiȘtergere
  10. nimic mai adevarat, mai curat si mai ”obositor” decat a creea o carte, o revista, sau un eveniment! Din intamplare, dar si din bucurie fac parte dintre aceia care am avut bucuria de a-i cunoaste pe amandoi!Cat priveste problema sindicala, am mari dubii ca acest demers va continua.de ce? Nimic mai simplu, lipsa de fonduri, continue.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este o placere imensa sa lucrez cu autori deosebiti. Succes tuturor in lupta pt. culturalizare!Cristi Negoi, pt conformitate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Prezentari deosebite am observat ca au intrat in joc si unii dintre eroi! Felicitari de mai multe ori: pt ca mai exista despre ce anume sa scriem, ca mai exista astfel de eroi, dar si pt ca exista inca cai si oameni preocupati de a populariza ”faptele deosebite” ascunse in esente tari!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cultură în vremea pandemiei! Hrană pentru ochi, hrană pentru suflet. Avem mare nevoie, în astfel de vremuri, de acest reper cultural care, cu adevărat, rămâne în istorie. Restul....praf și rouă de dimineață! Spor bun tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnul Negoi un ins deosebit, blajin si foarte educat! Editura Semne o familie adevarata. Ce sa mai adaug, oare? Bravoo, pe vremea asta chiar imi placu ceea ce am citit!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma asteptam ca, dupa numele blogului sa vad altceva, dar mi-a placut in mod real ceea ce am vazut si lecturat. Ok, asa, deci...se poate!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arghezi scria, o data, referindu-se la carti, urmatoarele randuri”Carte frumoasa, cinste cui te-a scris/Încet gandita, gingas cumpanita...”Cam asa am perceput si eu aceste ”prezentari” Felicitari tuturor, deoptriva!

    RăspundețiȘtergere
  17. ok prezentarea. felicitari... semnal interesant pt astfel de vremuri. Dl Negoi un bun profesionist!

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari dtp-istului Cristi Negoi si colectivului redactional pentru realizarea acestei reviste! La cat mai multe aparitii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma inclin. Multam fain Mugur!

      Ștergere
    2. Nu va (mai)inclinati atatica, dle draga!Domnul Mugur, un mare boier... cu un rar caracter!

      Ștergere
  19. Viata bate filmul... cartea domnului Ene de unde pot face rost? in rest...ma inclin...asta daca ar fi sa citez unul din multele comentarii "hazlii" de pe aci!

    RăspundețiȘtergere
  20. Bine scris! Ceva tonic, in lumea ata.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nimic de adăugat! Bine ca mai exista așa ceva!Bravooo Mugetule!

    RăspundețiȘtergere
  22. Pe final de zi... tin sa multumesc tuturor cititorilor mei de Ghini, dar si cititorilor in astre si destine de pe alte coordonate!!!!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  23. de aceea, inca o data multumesc lor... celor despre care azi si ieri am facut vorbire... si lor, celor care m-au "cautat"!De zor(i), in zor(i)... de zi, dar si de noapte...Semnat: AUTORUL

    RăspundețiȘtergere
  24. Trupul poate rezista...dar sufletul si inima, fara de cultura, mai greu!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. frumos omagiu... interesante randuri

    RăspundețiȘtergere
  26. Fain, interesant ...misto(catalana) articolul acesta!!!!!

    RăspundețiȘtergere