miercuri, 11 noiembrie 2020

CE AR FI SPUS AZI, SARTRE... DESPRE ȚARA LUI ”UNCLE BEN”

 Da, mă tot frământ cu ce naiba să- ncep rândurile de azi! Mai exact... cu, care dintre maxime... dar o să postez acestea... că tot sunt legate de carantină, apropos....”Mersi tare, Mugurel” că ai postat astea taman acum, în miez de noapte. Iată deci: “Carantina este atunci când restricționezi miscarile persoanelor bolnave. Sechestrare este atunci când restrictionezi miscarile oamenilor sănătoși. Prostie este atunci când nu înțelegi diferența!”(Stephen King)

 
Deja văd că, ce să vezi, românașii noștrii s-au și grăbit a-l felicita pe ”Uncle” Biden... deși lucrurile acolo sunt departe de a fi rezolvate. Apropos, ați văzut că până și acolo există prezumția că... AU VOTAT (PÂNĂ) ȘI MORȚII?! Vorba ceea, neaoșă... care spune că: ”DĂ-O ÎN MORȚII EI DE TREABĂ...”
Dar eu unul nu aș fi atât de sigur că... venirea la putere a ”STÂNGISTULUI”  Joe o să aducă musai cornul abundenței, aici, la noi. Și iată de ce...
O să încep cu întrebarea:  A citit cineva planul economic al lui Biden? Dacă se va aplica acest plan, economia României va fi afectată puternic.
  •  Primo

Joe Biden vrea să taxeze suplimentar firmele americane pentru joburile făcute în alte țări. Planul este ca în 10 ani să se aducă înapoi 10 milioane de joburi. ... Ups. Aici, chiar avem o mare problemă. Zeci de mii de români, care azi lucrează în shared services centers ale companiilor americane. Zeci de mii de români lucrează în fabrici de componente auto pentru producători din SUA. Să ne imaginam ce ar însemna să plece din România un gigant IT care are 3-4 clădiri de birouri cu IT-iști în Pipera. Industria IT s-ar transforma din El Dorado într-un coșmar.

  • Secundo

Joe Biden vrea să crească impozitul pe profit cu 25% de la 21 la 28%. Unii vor spune: „Ce treabă are asta cu noi?”. Păi are. Vor fi mai puțini bani în piață. Dobânzile la credite vor crește, deci vom plăti mai mult la ratele bancare.

  • Terțo

Joe Biden dorește să crească impozitul pe venit până la 63% pentru cei care câștigă salarii peste medie. Mă întreb ce s-ar spune în România dacă în decembrie va câștiga un partid care va crește impozitele. Mai este o veste bună pentru România?

Vă las a ”molfăi” în liniște toate aste ”ingrediente”, după care mai adăugați că-n echipa ”Unchiului”Biden va face parte și atotștiutorul și băgărețul ambasador din trecut, din  România, Mark Gitenstein. Acesta va face parte din echipa de tranziție... atunci sigur că, o să reflectați mult mai atent la vorbele lui Jean Paul Sartre: ”Când se răsboiesc bogații, cei ce mor sunt săracii...”. Pentru acei care (încă) mai empatizează cu Donald, de aici, sau de acolo îi invit să se gândească și la România anilor 46!

10 comentarii:

  1. Foarte bine creionat!succes, in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic, mai adevarat! Romania la drumu de rascruce, mai direct...

    RăspundețiȘtergere
  3. am descoperit azi, acum acest blog si aceasta postare! nimic de completat, sper doar sa nu fie totul atat de gri! O zi buna, sa aveti....

    RăspundețiȘtergere
  4. Sartre un mare scriitor francez... o minte limpede pentru o Franta dintotdeauna... usor ipocrita!Toucher... mon capitain!

    RăspundețiȘtergere
  5. ok asa, nimic mai adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...........ce ar mai putea fi de adaugat?! nimic de completat!

    RăspundețiȘtergere
  7. SUA si Franta candva mari prietene, azi... Trump credea ca Macron este premierul Frantei! Sartre "banuia" el ceva, inca de pe atunci!?

    RăspundețiȘtergere
  8. amuzant, dar si dureros in acelasi timp! Nimic mai direct, mai bine punctat!...........

    RăspundețiȘtergere
  9. De urmărit acolo!cred ca se va juca, pana in ultima clipa.dar va "răsufla" cam deloc, opiniei publice, ce, dar mai ales cum!

    RăspundețiȘtergere