marți, 28 noiembrie 2023

INCREDIBIL...DAR ADEVĂRAT: SUNTEM DEJA ÎNTR-O MARE ÎNCHISOARE

De "ZIUA BUCOVINEI"...

Atunci când am văzut emisiunea numită "BIG BROTHER" ştiam că spre asta tindem ... nu doar ca şi divertisment... dar nu credeam că, atât de repede va fi şi pus în practică... iată despre ce vorbesc:

 Ziua Veche... 2020... 

" Protocolul care le întrece pe cele ale SRI cu Justiția. Contrainformațiile Armatei au acces la toate camerele video din sectorul 3 (19 februarie 2020)

 Deși era greu de crezut că pot exista între instituții ale statului român protocoale ca cele încheiate între SRI și Justiție, iată că revista Capital a descoperit unul care le întrece pe toate.

Sectorul 3 și Direcția Generală de Informații Apărării prin Direcția de Contrainformații și Securitate Militară (UM 02605 București) din cadrul Ministerului Apărării au un protocol prin care ofițerii de contrainformații ai armatei au acces la toate camerele de luat vederi și sector.

Amenințările interne și externe, militare și non militare

Articolul 1 al Protocolului, aprobat de Consiliul local al sectorului 3 prin Hotărârea nr. 447 din 28 septembrie 2017, spune:

„Se aprobă protocolul de cooperare dintre Sectorul 3 al Municipiului București și Direcția Generală de Informații a Apărării -Ministerul Apărării Naționale prin Direcția Contrainformații și Securitate Militară (UJM. 02605 București) cu scopul creării cadrului de cooperare între părți în vederea obținerii, prelucrării, stocării și valorificării informațiilor și datelor obținute prin intermediul sistemelor de supraveghere video referitoare la factorii de risc și amenințările interne și externe, militare și nonmilitare, care pot afecta securitatea națională în domeniul militar, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.

În Expunerea de motive se arată:

Viața oamenilor – individual sau colectiv, în orice formă de organizare (familie, comunitate, stat) – este influențată în mod fundamental de mediul de securitate.

Secolul XXI a debutat violent, prin acte teroriste și alte acțiuni criminale asemănătoare, fără precedent, desfășurate în întreaga lume. Acestea au marcat o nouă evoluție în plan politic, pe întreaga planetă, declanșând un proces de transformare profundă a mediului de securitate și generând consecințe ce afectează, pe termen lung și în profunzime, comunitatea internațională.

în acest context, securitatea se bazează atât pe capacitatea de reacție și adaptare, cât și pe capacitatea de anticipare și de acțiune pro-activă.

Trebuie să fim conștienți de faptul că România traversează o perioadă în care multiple riscuri, amenințări și vulnerabilități se intersectează uneori, iar alteori se suprapun, generând efecte imprevizibile nu doar la nivel național sau regional, ci și global, iar cetățenii români pot fi afectați de consecințele acestora.

Astfel, Strategia națională de apărare a țării răspunde nevoii și obligației de protecție legitimă împotriva riscurilor și amenințărilor ce pun în pericol drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și bazele existenței statului român, și vizează, cu prioritate, domeniile și activitățile consacrate stării de legalitate, siguranței cetățeanului, securității publice șî apărării naționale.

Prin obiectivele și conținutul său, Strategia se referă la apărarea țării și securitatea națională în ansamblu.

Menținerii unui climat de securitate optim pentru cetățenii Sectorului 3 șl nu numai, reprezintă o prioritate pentru Sectorul 3 al municipiului București."

  • CONCLUZII...TRISTE...DAR CONCLUZII:

Mai întai de toate ... o mică "CAPTURĂ".... FOTO

 


 
Astea... ca să nu "avem vorbe", cumva, pe holurile tribunalelor...
 P.S. "impus" de situatie: Când să zic şi eu...că "HOP... hop şi iar ...HOP" m-am înşelat... ce să vezi...REALITATEA, nu cea a lui MARCEL; ci cea imediată îmi dădu dreptate... Ia citiţi, mai jos, ce se întâmplă în sectorul 3... nu mai departe, adică, pe Delea Veche... Toată media românească vuia, cum că:

Sediul ANCOM a fost spart de hoți. Paznicul clădirii era beat

Data evenimentului fu 6.11.2023....

Apoi... vă (mai) ofer, în locul multelor cuvinte, ori şarade ... două imagini; care fac cât "N" concluzii


   
 
VOI...CE SUNTEŢI TENTAŢI A ALEGE?!...PÎNĂ UNA ALTA... LA MULTI ANI, BUCOVINĂ DRAGĂ!
 


30 de comentarii:

  1. La Multi ani... subiectul desi trist, imi pare sooper interesant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un astfel de material era mult mai indicat a se citi pe muzica lui Porumbescu... Dar esenta lui, ramane valabila. Bravo, insa cati vor fi capabili a accepta un astfel de exemplu?!O seara usoara

    RăspundețiȘtergere
  3. Woww... trist... si se perpetueaza pe zi ce trece: LMA...Bucovina draga!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uneori... despre anumite subiecte, trebuie sa-ti alegi si sa-ti asumi anumite date, ca si sarbatoare . De aceea am ales aceasta data... In rest, si amicilor, dar si dusmanilor, de ziua Bucovinei... un sincer... LMA!!! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna aceasta analogie... eu vad cam asa: spre ce au vrut si aspirat inaintasii nostrii..si spre ce am ajuns a fi! Asa este viata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Woow... desi este inaintat ca si timp, de aci, din "tinutul paielor"... imi pare un subiect ok; dar vb neamtului...nu ala din Neamt... ci aluia din Gura Humorului, ala cu mocanita, de care ai si scris: "Cest la vie".La multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stai si te intrebi, dupa citirea articolului: oare locuitorii sect 3 sunt supusi unor amenintari interne sau externe, militare si nonmilitare, mai pregnant ca acei din sect 1, sau 5, sau ... ori altele sunt motivele pentru acest protocol pentru protejarea acestui segment docio-geografic! Te intrebi, desigur si cineva poate gasi un raspuns: spre exemplu ceilalti nu se simt amenintati de nik si ca atare au considerat ca nu e nevoie de protocol! Ma rog! Se pot insaila fel de fel de scenarii! Cert e ca nevoia de securitate daca e impinsa la extrem societatea se transforma intr-o inchidoare! La multi ani, Nu Bucovina ci curajului si faptelor acelor oameni care pe 28 nov acu 105 ani s-au lipit la trupul Tarii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, in sfarsit ceva interesant. Ceva care sa te "puna in garda"! Ok un astfel de articol, mai ales ca, da..."tara asta, chiar geme', precum un Muget!Dar, nu uita ca... citatul zilei de azi este:
    ..."Dragostea inseamna sa fii aspru cu tine,dar ingaduitor cu ceilalti"(Sf. Cv. Serghie de Radonej)...Doamne Ajuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiam, marturisessc... dar nimica nu ma mai uimeste!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesant si captivant, in egala masura!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar foarte bun.Dar, mereu exista un " dar", nu intotdeauna, de la Dumnezeu!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tema de azi, cea aleasa e una care mai curand imi aduce aminte de romanul intitulat "Ferma animalelor" decat de o lume normala, una asezata. Si nu este vorba doar de Romanica noastra, ci de cam toata Europa...asa ca, subiectul desi pare sensibil tare mi-e teama ca va trebui a ne obisnui cu el! Opinia mea; scuze daca pe altii ii voi "deranja".

    RăspundețiȘtergere
  13. Mda, cam de la Muget ...la Muget: cred ca nimica nu este intamplator, pe lumea asta. Noi 2, in particular, tot o sa "mugim", dar ei isi vor vedea linistiti mai departe! Te-ai prins? Asta pare a fi trendul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu unul cred ca orice ai alege azi... se va reduce la proverbul:" cainii latra... ursul...trece!"

    RăspundețiȘtergere
  15. Articolul tau, de azi, imi aduce aminte de glumita asta: " Basescu merge sa consulte o vrajitoare.Vrajitoarea închide ochii si îi spune : - Va vad trecând pe un bulevard foarte mare, într-o masina decapotabila si lumea strigând de bucurie. Basescu zâmbeste si o întreaba : - Deci multimea este fericita? - Da, ca niciodata! - Si oamenii alearga dupa… masina? - Da, alearga în jurul masinii, ca nebunii. Politiei îi este foarte dificil sa faca loc masinii. - Sunt si oameni care poarta drapele? - Da, drapele si bannere cu cuvinte de speranta pentru un viitor mai bun. - Chiar asa? Si oamenii striga, cânta? - Da, oamenii striga fraze de speranta : “Oh! De-acum încolo totul va fi mai bine!!!” Poporul este în sarbatoare. - Si eu, eu cum reactionez la toate astea ? - Nu pot sa vad ! Cosciugul este inchis.
    Basescu zice: Sti ce face un tigan cind este in fata calculatorului?
    Mircea Geoana.... intreaba: Nu, ce face?
    Basescu: Cauta in RECYCLE BIN. "

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte bun articol, dar si tema aleasa.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sooper buna ca si continut, dar si 'suculente" si pertinente comentariile! La cat mai multe...

    RăspundețiȘtergere
  18. Excelent, azi s-a schimbat seful SMG-ului, oare si naravul?!

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte adevarat... dar sa vedem si urmarea!

    RăspundețiȘtergere
  20. ce sa mai zicem? Se poate oare si mai rau?!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ok asa... sti cum se mai zice:"pestele cel mare mananca pe cel mai mic.."

    RăspundețiȘtergere
  22. Tema de azi naste multe intrebari si putine, sau spredeloc raspunsuri...nu crezi?!

    RăspundețiȘtergere
  23. ma intreb oare cate astfel de intrebari mai trebuie noi sa inghitim? Si de ce?!

    RăspundețiȘtergere
  24. Demult cineva, chiar nu conteaza cine imi spunea asa; "Cine confunda bunatatea cu prostia, ar trebui sa stie ca omul bun este foarte inteligent"! Dixit.

    RăspundețiȘtergere
  25. Vad ca aici lucrurile se pot rezuma la un citat, din Emil Cioran:"OAMENII CARE AU SCHIMBAT LUMEA... AU FOST ACEI OAMENI, PE CARE LUMEA NU I-A PUTUT SCHIMBA!!!'

    RăspundețiȘtergere
  26. MARTURISESC CA AM CITIT SI RECITIT MATERIALUL ACESTA. DA, IATA CE ZICEA UNUL DE "AL LOR" BUKOWSKI. DACA IMI PERMITI... IATA SI CITATUL: "TRISTETEA VINE DIN CAUZA INTELIGENTEI. CU CAT INTELEGI MAI BINE UNELE LUCRURI, CU ATAT AI VREA SA NU LE FI INTELES...". O SEARA BUNA.

    RăspundețiȘtergere
  27. Excelent articol, pe o tema actuala.Din pacate Letargia e una generala!

    RăspundețiȘtergere
  28. Citesc și nu mă mai minunez! Am ajuns să fim "siguri" de protecția noastră, a românilor, din toate colțurile țării, doar prin accesul la camerele video din sectorul 3 al capitalei Romaniei - București? Este bine de știut! Apărarea și menținerea libertății și securității naționale și a poporului român, cred eu, trebuie să se facă fără vocalize și discursuri, fără publicitate, doar prin intermediul personalului și instituțiilor abilitate în acest sens, din Bucovina și Maramureș, până la Dunăre și Marea Neagră și de la Tisa până la Prut și Delta Dunării, pentru fiecare persoană - copii, tineri, maturi și vârstnici și pentru fiecare metru pătrat din teritoriul țării noastre, pe care trebuie să o deservească cu demnitate și patriotism!

    RăspundețiȘtergere