luni, 6 noiembrie 2023

PE AFARA E VOPSIT GARDUL... INAUNTRU E "LIOPARDU" : GATA IMBALSAMAT

Da, nu ma mai mira faptul ca, azi, la U.M AUTOMECANICA MORENI  va fi un miting de avertisment... privind starea in care  a ajuns INDUSTRIA DE APARARE....      

Iar toate acestea, cu 2 (doua) RAZBOAIE, dar nu de tesut, in zona geo strategica a Romaniei; cu ideea usor"puerila" de numire , ori de definire a acestei industrii, ca fiind una "STRATEGICA, DE INTERES NATIONAL". Astea toate, pe fondul unor masuri a Executivului actual, prin care legea 232, loveste direct salariatii din sectorul industriei de aparare... si ii vor determina a inchide lumina in hale si a pleca cu traista in bat. Unde?... Pai, unde or vedea cu ochii...

Si asta nu este tot... exemplific, asta ca sa inteleaga lumea ce, dar mai  ales cum este "GESTIONATA", de catre POLITIC, acest segment, azi unul mai mult decat vital, in asigurarea INDEPENDENTEI ... NATO!

 Imagini de la simpozionul ROMANO/SUD CORREAN - de la Mariott

Unu: o doamna politician... spunea mai lunile trecute, la un hotel, ce se afla la 2 pasi de MAPN, cum ca Romania produce sau va produce PULBERE... Si, ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns... aceeasi doamna... "mintea" partenerul sud coreean, din "toti plamanii"ei... desi REALITATEA o contrazicea puternic... Dar, o sa revin alta data, pe tema "MINCIUNELELOR" cu iz politicianist....

 Comunicatul celor de la MERIDIAN

Doi: aceeasi doamna, secretar de stat, a facut ce a facut si a SCHIMBAT destinatia procesului de selectie  pentru tehnica din compunerea sistemului Himmars, astfel incat, Electromecanica Ploiesti SA a pierdut licitatia... "peste noapte"... in dauna unui alt concurent... AEROSTAR BACAU... desi acesta, din umilele mele cunostinte nu prea avea ce cauta, in aceasta "zeama lunga"!


 
Ctin Bucuroiu - "piatra" de la "rinichii" unora, din Aparare

Al TREILEA si nu cel de pe urma exemplu... l-am aflat la AUTOMECANICA MORENI, care sta pe un mare butoi de pulbere... Sincer, cred ca mai lipseste doar scanteia... caci, pulberile s-au tot adunat. Dar si despre asta, voi mai face vorbire....

Si uite cum... asa cum scriam chiar din titlu... "PE AFARA E VOPSIT GARDUL...INAUNTRU E LIOPARDDUL; GATA IMBALSAMAT"

Solutia venita... de la sindicate... ar fi urmatoarea: "aceasta problema sa "ocupe agenda publica, cat mai mult posibil. Asta, si-n corelare cu actuala situatie internationala... Iar, mai apoi, sa existe o sedinta cu Directorii Generali, cei economici, presedintii de CA-uri, sau liderii de sindicat"

Eu unul, din START am oarescare indoieli pe tema asta... Guran, de la PNL Dambovita exista, Bogdan ex Director General Moreni exista... iar liderii de sindicat... Aci, din respect pentru muncitorul de rand, care inca ar mai crede in ideea de SINDICAT, E.U. le sugerez a se duce a vedea, la teatrul din Cluj Napoca,  o piesa despre fabrica de armament, din Cugir... numita chiar asa:"OAMENI SI ARME"

          "OAMENI SI ARME" -Teatrul din Cluj Napoca

Apoi sa se uite bine, de tot, la personajul NELU, de la prototipuri... sa vada cum sta treaba... iar mai apoi... sa ii intrebe pe acei pseudo lideri... de sindicat: NOI... CE RAU V-AM FACUT?! 

 Arma de asalt - Cugir

Si de ce nu, dintre spectatorii de la acea piesa sa faca parte si "generalii in izmene"... care fac hora mica, pe acest subiect! Asa poate ca... vor intelege CORECT realitatea si onor generalii... din MAPN... oricum s-au numit ei, de-a lungul timpului; RADICI, MARIN, sau... HAPAU... ori INCICAS... Caci acolo exista o DIRECTIE, vorba domnului TACHE... din piata MA...TACHE... ziarist citit si de unii... dar si de altii...(rog a se citi "INJURAT", in loc de CITIT) si care a scris relativ recent, TOTUL despre acea unitate... urmatoarele: 

"Iar ”alegerea aleatorie” a vrânceanului Angel Tîlvăr în fruntea Ministerului Apărării Naționale părea să le fi venit mănușă temuților generali de Contrainformații militare, în frunte cu Gabi Stan. ”Turnătorul” la propriu și la figurat al unui Gabriel Oprea căruia încă i se permite exercitarea unui ”lobby” deja la limita penalului.

Nu de alta, dar dacă cu adevărat ”promițătorul” general Petru Băiceanu nu reușește să îi țină pe ”țucălarii” pensionarilor Hăpău și Oprea în frâu, atunci ”căderile” succesive ale ”Pușculiței” Iulian ”Cristi” Gherghe,  ”Mamei” Mihaela Andrițoiu și ”Creierului” Marian Sima nu vor părea decât niște ”vise erotice”!....

... Asta doar așa, să se știe că se știe! Dar ce s-ar face ”subversiva” conducere a DCiSM dacă ar ști și USSOCOM despre ”conturile paralele” ale U.M. 02605 București…"

Iata cu ce se ocupa DCiSM

Iata si o "captura"...ca si DOVADA; dar si asupra acestui SUBIECT... promit a REVENI... Vorba "INSTALATORULUI" lui Pahontu:"Asta doar așa, să se știe că se știe!"

35 de comentarii:

  1. Trist, foarte trist!!!! Romania, tara tuturor posibilitatilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta abordare....
    Si da, cred ca piesa de teatru de la Cluj merita văzută !
    Nelu de la prototipuri, cred ca se regăsește în aproape toate filialele din Romarm...
    Acel lider de sindicat aproape de 70 ani plin de sine, atotstiutor care nu ratează nici o deplasare în
    ,, tara,, s-au afara pe la Chișinău, eventual cu amanta dacă se poate totul în interesul salariatului....
    Mai mult el încheie mai multe înțelegeri cu diverse partide aflate la guvernare. (a se citi acord cu PSD în numele Asiaa o organizație care nu are personalitate juridica) chipurile tot în interesul salariaților și nu al lui personal.
    Si drept consecință astăzi ce avem..... Aytollahul striga din toți rărunchii adunarea ca e distrusa industria de apărare dar uita sa spună ca cel putin 25 de ani s-a opus la orice încercare de a găsi parteneriate strategice Între filiale și parteneri puternici de altfel industria de apărare, mulțumindu-se cu primirea unor sume infime pe,, nucleu, drept salarii pentru supuși și un trai liniștit pentru Ayatollah.... Cind nu ii convenea ceva, lingea unele clanțe și amenință directorul general ori Ministerul/Romarm......
    Totul în scop personal, în a-și menține privilegiile.
    În loc de încheiere ii TRANSMIT numai ceea ce merita tradiționalul,, MARȘ Ma !


    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma vad nevoi a face mici "corectii" la acest comentariu... aci, ca si sindicalisti nu vb de unul aparte..si da piesa este ceva demn de urmarit.Insa, nu transform blogul intr-o "tribuna" de "spalat rufe"... Bucuroiu in opinia mea este printre putinii, care cu mine unul a incercat si in parte a reusit a fi parolist! Asta cu amantele... nu cred ca este cazul a cobori limbajul dezbaterilor. In fond si la urma urmei, aci e vb de industria de armament si nu de viata particulara. Va rog a nu mai posta astfel de inflorituri... Acolo e vorba de ceea ce pune pe masa ... munictorul de rand, la finalul lunii...dar si de puterea de aparare a unei tari, ca a noastra... in cazul conflictelor care bat la usa... nu pe la usi! Scuze si multumesc celor care au inteles...

      Ștergere
    2. Poate vor înțelege și alții....
      https://fb.watch/o8eU-y8b3E/

      Ștergere
    3. Il cunosc pe Costel, pe Bucuroiu. Nu sunt de acord cu opinia, cu amantele. Bine ca ati intervenit. Eu il vada asa: Este o personalitate puternica. De aceea, cei puternici nu sunt iubiți. Sunt incomozi. Sunt greu de manipulat.
      Cei puternici știu ce simt, își cunosc drepturile și nu sunt dispuși să renunțe la ele. Știu să fie fericiți în ciuda tuturor.
      Ei au rădăcini puternice.

      Ștergere
  3. Bună dimineața!
    Mulțumesc pentru material!😘🤝🤝🤝

    RăspundețiȘtergere
  4. O radiografie la scara mica a industriei de aparare! O industrie care in mod firesc ar trebui sa raspunda nevoilor de aparare! Adica dirigitorii armatei sa zica: am nevoie de ... si insustria specifica sa spuna, prin Min Economiei, da, sau nu putem! De cele mai multe ori spune nu! Atunci, nevoile de inzestrare se indreapta catre cel ce poate satisface cererile! Economia de piata isi spune cuvantul! Si ar fi fost in avantajul tarii daca zeci de ani nu s-ar fi distrus ceea ce bine producea! Acum, vaz ca sunt semne timide de revigorare! Dar acest lucru nu se poate face cu ideologii blocate in educatia comunista, in educatia planului cincinal! Si mai e ceva! Daca autorul il citeaza pe Instalator inseamna ca ii acorda credit de atentie si incredere! Nu e bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apreciez pana la lacrimi, cum se mai zice, punerea in garda, de la finalul opiniei dvs. Dar da... viata, atat cea civila, dar si cea militara... m-au facut a intelege si apoi accepta ca este bine a contracara... cu OPINIA cea mai putin comoda! Si da... acel INSTALATOR este un ghimpe, pe care si sindicatele il folosessc din cand, in cand... deci, sa nu se teama SERVICIILE ... sa le numim PUBLICE! (de FORTA, au ba!)

      Ștergere
    2. sincer, nu mai amentitati... nici macar voalat! E pierdere de vreme... sunteti de a lui Pahontu, ori de la DCISM?! Sanatate, in rest...

      Ștergere
  5. cat interes generezi... pe varii teme ... uite si replica asta, de la final...in care ai "replicat' atat de punctual. Te felicit...

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun articolul, si bine sustinut!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e rau...eu zic sa continui, cu dezvaluirile!

    RăspundețiȘtergere
  8. Citit! De doua ori! Citit si comentarii, unele, de doua ori! Autorul ataca o problema despre care nu se doreste a se vorbi public! Ataca o problema care i-ar face pe unii sa-si aminteasca de potenta tarii noastre in acest domeniu pe plan international! Si apoi sa regrete fel de fel de aranjamente obligatorii! Sunt srmne reale ca be putem reveni! Si tocmai asta spune autorul, recurgand chiar la proverbul ce ne indica sa ne facem frate ch dracu pana trecem puntea, podul, parleazul.. ce o mai fi! Exista sanse! Continua Autorule!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Deja aci vad cel putin 2 subiecte..sindicatele si industria de armament... Daca pentru al doilea subiect se va tot scrie, eu iti propun ca la primul sa pleci de la ideea de sindicalism... "ce a fost ...dar mai ales ce a ajuns"...iata ce a fost: "Nu este ușor să le distrugi principiile, demnitatea, încrederea în sine.
    Pot să păstreze orice adevăr, loviturile soartei, furtunile si emoțiile cuiva.
    Nu se tem de durere, au trecut deja prin propriul lor iad personal și știu cum să transforme rănile în înțelepciune, ei știu să se bucure de viață, păstrând frumusețea și gingășia în inimă.
    Nu rătăcesc pe străzile altora, nu fac schimb de fericire, nu cerșesc dragoste.
    Trăind sincer, cei puternici evoluează.
    Fiecare dintre ei poartă o cruce personală fără sa o lase să cadă pe umerii altora.
    Când greșesc si cad, se ridică… învătând o lecție din căzătură, în loc să acuze pe cineva.
    Cei puternici știu să plece, pentru totdeauna."...Daca vrei poarta si nume... Cornel Popovici, Liviu Luca, Dorel Dragan... sau asta, care taman ce s-a retras...tot din aparare... Nania! Acestia sunt repere, nu gluma.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu zic: Nu testați rezistența lor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai bine sa fim criticati pt ceea ce suntem, decat sa fim respectati pentru falsitatea pe care o afisam!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am citit și nu-mi vine a crede! Articolul dvs este scris să pună un accent dur pe, așa zisul, teatrul de pregătire și dezvoltare a industriei de apărare a țării și asigurarea independenței..... NATO! Dar ce ne facem dacă, în urma acțiunilor reușite ale unor persoane politică, armată și industrie de armament, în România nu se produc PULBERI ȘI ARMAMENT DE APĂRARE, ci doar PRAF ȘI PULBERE de aruncat în ochi? La ce mai este nevoie SCĂNTEIA? Aici este nevoie de inteligență, profesionalism, experiență și dedicare în folosul a ceea ce ei trebuie să numească apărarea țării și a poporului, deci și a întregii mase de lucrători din domeniul de apărare! Oare au auzit de strategie politică și diplomatică în asigurarea, pe toate planurile, a vieții în țară și la granița NATO? Sau, poate, pt a se dedica rolurilor pe care ar trebui să le aibă în scaunele politice , pe care stau comod și fac totul praf și pulbere în jurul lor, ar fi indicat să se ducă la teatrul din Cluj , pt a asista la piesa de teatru OAMENI ȘI ARME, sau sa citească piesele de teatru ale celebrului român EUGEN IONESCU, cu precădere RINOCERII! Cine știe , poate își revin și poate iau în serios rolurile ce li s-au oferit, în apărarea și dezvoltarea acestei țări-ROMÂNIA, care nu este, în nici un caz, piesa lor de teatru!!! Este ROMÂNIA, ȚARA NOASTRĂ!

    RăspundețiȘtergere
  14. Clar buuun acest material.o situatie delicata. Ce mai...

    RăspundețiȘtergere
  15. ce ar putea oare a adauga? Asta este "dura" realitate!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da... nimic si nimeni nu o sa poata aduce noutatea... asteptata. E un fel de "dolce fariente" intre unii si altii! Nu cred nici sindicatele, dar nici pe ceilalti. Pierd aia, multi dar tacuti; pentru unii sunt mebrii de sindicat, iar pt ceilalti sunt angajati!

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte bun materialul are de toate: si sare, dar si mult piper!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pe aci, prin Germania, nemtii astia au o vorba: " ein mann, ein worth". Adica un barbat, o vorba... o intelegere! In Romania e total invers.Bine punctat ca si continut

    RăspundețiȘtergere
  19. ce mai vuiet...ce mai zbucium...

    RăspundețiȘtergere
  20. Bun material...dar, ca si observatie...intr-unul din materiale ati avut un personaj sindical Cupu, parca se numea... de el imi este "dor"...ce mai face?!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu ai vazut cum s-a terminat totul, acuma?!

    RăspundețiȘtergere
  22. reala tema, si de mare actualitate!

    RăspundețiȘtergere