duminică, 27 noiembrie 2011

SPUNE-MI CU CINE TE INSOTESTI, CA SA-TI SPUN CINE ESTI...

 "DNA NU STA... LA COADA", sau "SPUNE-MI CU CINE TE INSOTESTI, CA SA-TI SPUN CINE ESTI..."... ar putea fi titluri de emisiuni tv de divertisment!
 Nu credeti? Acelora, mai mucaliti, dintre noi care cred ca este titlul vreunei emisiuni de umor, le spun din capul locului... sa-si puna "pofta in cui".
 Acesta, din pacate, este un adevar ire-futabil! Scuze pentru aproprierea cuvintelor, intr-un mod atat de frivol, dar asta este vorba care circula in lumea justitiei romanesti, atunci cand este vorba de presa, sau de reprezentantii presei care dau cu subsemnatul pe la "editura"lui Morar.
 Dar, sa revin la "reteta" editorialului de azi. Pe ziaristul Daniel Fenechiu,il stiam de mai bine de de 20de ani... ne frecasem coatele pe birourile de la "Ora","Realitatea Romaneasca"(varianta sindicalista).. si nu numai.Pe avocatul DanielFenechiu aveam sa-l reintalnesc prin 2007, o data cu celebrul caz "Cathedral Plazza". Atunci a fost singurul avocat roman care a reusit sa stopeze megalomania celor de la Millennium. Dar,soarta a facut sa paraseasca acel subiect si sa treaca ,intr-un fel sau altul, la vechea sa "iubire":apararea presei!
Si, asa se face ca l-am remarcat in cazuri care,de acum sunt stiute si arhistiute de toata lumea: Dan Diaconescu, Mihai Ghezea, Doru Iuga...
Sigur,nu vreau sa credeti ca este vorba de vreun "omagiu",in stil clasic,cu tuse moderne... nu, dar citind interviul sau am inteles ca,succesele care i se datoreaza, vin ... cred eu,in primul rand,de la faptul ca...EL a fost,inainte de a fi celebrulavocat de azi... un foarte bun ZIARIST!
   La intrebarea mea:
      "Ce s-a modificat atat de mult in societatea romaneasca, incat sa fim ridicati de la mese de restaurant? "

   Avocatul de azi mi-a raspuns:
  "Nu cred ca s-a modificat ceva in societate in aceasta privinta. Un confrate, ii raspundea in urma cu ceva vreme unui client, care il intreba daca poate fi ridicat si in ce conditii, ca: „Daca trebuie draga, astia te iau de oriunde...”
Apoi, raspunsul lui mi-a adus aminte ca :

"DNA-ul nu sta la coada..."
  Cel putin, in cazul jurnalistilor! De ce spun asta? Pai,

uitati-va la cazurile mult, dar mult mai mediatizate, cum

ar fi "Liga lui Mitica".
   Iar toate astea, nu ma pot duce,decat, la raspunsul ziaristului avocat Fenechiu, la intrebarea mea:
"Crezi ca Romania de azi, poate fi asemuita cu un ochi?

 Si, daca da, unul de soacra, sau unul de ...

..."ochi albastrii"?



"Cred ca, in Romania sunt prea multi ochi. Si de „soacre” si ochi „albastrii”si, din pacate, si ochi care vad, dar vad degeaba."
  Deci, dumneavoastra, ce titlu', de "emisiune"... ati alege?

   Personal, astept raspunsuri, de la oricine
        ... inclusiv... de la... "EDITURA"

2 comentarii:

  1. M-AM UITAT LA TOT ACEST MINISERIAL! E BINE CA INCA SE MAI POT SPUNE LUCRURI,DINTRE ACESTEA!CAT SE MAI POT SPUNE...

    RăspundețiȘtergere